van der Horst

Familie Jules Bianchi begint juridisch gevecht tegen FIA, F1 en Marussia

Jules Bianchi
Jules Bianchi
De nabestaanden van Jules Bianchi hebben de eerste stappen gezet voor een juridisch gevecht tegen de FIA, de beheerder achter de F1 en Marussia aangaande de dood van de Fransman tijdens de Grote Prijs van Japan in 2014. Jules Bianchi overleed afgelopen jaar, tengevolge van de verwonderingen die hij opliep bij de crash waar zijn bolide stuurloos in contact kwam met een takelwagen die de gestrandde wagen van Adrian Sutil aan het weghalen was. Hij was de eerste rijder die overleed aan de gevolgen van een crash tijdens een F1-meeting sinds Ayrton Senna in 1994.
  • Skylimit Events
Jules Bianchi - Marussia
Jules Bianchi - Marussia
De FIA had een onderzoekspanel opgericht om de crash te onderzoeken, maar dat wees uiteindelijk Jules Bianchi zelf aan als enige verantwoordelijke. De nabestaanden willen naar eigen zeggen gerechtigheid laten zegenvieren en de waarheid boven water brengen omtrent de gebeurtenissen die geleid hebben tot het overlijden van Jules Bianchi. Bianchi's vader Philippe verwoordde het als volgt. "Als familie zitten we nog met veel onbeantwoorde vragen en vinden we dat Jules' ongeval en dood vermeden hadden kunnen worden als een reeks van fouten niet begaan was."

Jules Bianchi
Jules Bianchi
Als eerste stap heeft Stewarts Law brieven gestuurd naar zowel de FIA, de commerciële beheerder achter de F1 en het team Marussia. "De familie Bianchi is vastbesloten dat deze gerechtsgang de betrokkenen verplicht om antwoorden te geven en verantwoordelijkheid te nemen voor gemaakte fouten. Dit is belangrijk voor huidige en toekomstige rijders om vertrouwen te hebben in het feit dat veiligheid de eerste bezorgdheid is. Als dit ook in Suzuka het geval was, dan zou Jules Bianchi hoogstwaarschijnlijk vandaag nog in leven zijn, deelnemend aan de sport waar hij zo van hield", aldus Julian Chamberlayne van het advocatenkantoor Stewarts Law.

Foto's: Racing International Photography



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons