van der Horst

Ferrari presenteert SF1000

Ferrari SF1000
Ferrari SF1000
Ferrari heeft als allereerste team het doek van hun nieuwe Formule 1-bolide gehaald. In het Romolo Vali-theater onthulde het merk vanavond met veel bravoure de SF1000 waarmee het dit jaar opnieuw een gooi naar de wereldtitel zal doen.
Ferrari SF1000
Ferrari SF1000
Dat een revolutie door de stabiele reglementen in 2020 - en de aardverschuiving die de teams te wachten staat in 2021 - niet tot de opties behoorde, weet ook teambaas Mattia Binotto. "Daarom lijkt onze nieuwe auto op het eerste gezicht ook op die van vorig jaar, maar niets is minder waar. We kozen voor enkele extreme opties om de wegligging te optimaliseren, zowel door de aerodynamica te verbeteren als door de 'packaging' van de motor en de versnellingsbak." Ferrari had het vorig jaar moeilijk op technische circuits en wil daar duidelijk een mouw aan passen.

De Italiaanse constructeur kiest aan het stuur opnieuw voor viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en revelatie Charles Leclerc, die tijdens de voorbije twintig Grote Prijzen niet altijd een rooskleurige relatie hadden. De Monegask won in Spa en Monza, de Duitser zegevierde in Singapore.

Ferrari SF1000
Ferrari SF1000
De witte kleuraccenten die enkele jaren geleden nog duidelijk op de wagen zichtbaar waren lijken echter voorgoed verdwenen. De matrode kleuren met zwarte accenten zullen ook dit jaar de Ferrari SF1000 moeten doen opvallen in de voorste regionen van het kampioenschap. In de Italiaanse pers werd even gewag gemaakt van een radicaal nieuwe livery, met meer groen om de Italiaanse vlag te eren, maar die theorie kan dus de prullenmand in.

De naam van de nieuwe Ferrari is gebaseerd op de 1000ste Grote Prijs die het team dit seizoen zal betwisten.

Presentaties F1-teams 2020


Foto's: Scuderia FerrariSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 1 op dinsdag 11 februari 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons