van der Horst

Zolder: Reacties na de hoofdrace – de ProAm klasse

Novadriver - Audi R8 LMS ultra
Novadriver - Audi R8 LMS ultra
Ook de rijders die op het ProAm-podium eindigden mochten na de race hun zeg doen in de perszaal. Evenals gisteren ging de overwinning in de PrAm klasse naar Andreas Simonsen en Sergey Afanasiev op de Mercedes van het HTP Gravity Charouz team. Zij bleven ditmaal de Novadriver Audi en de GRT Grasser Lamborghini voor.
  • Powercars
HTP Gravity Charouz - Mercedes SLS AMG GT3
HTP Gravity Charouz - Mercedes SLS AMG GT3
Andreas Simonsen - HTP Gravity Charouz Mercedes SLS AMG (Winnaar ProAm klasse):
“De start was een beetje chaotisch, ik werd verscheidene malen geraakt door andere wagens, ik weet niet wie maar kon de eerste plaats in de klasse behouden. De rest van de race verliep rustig, de wagen liep goed en wij konden opnieuw de zege pakken.”

Sergey Afanasiev - HTP Gravity Charouz Mercedes SLS AMG (Winnaar ProAm klasse):
“Het was eigenlijk een droomweekend, de wagen liep goed, het team verrichtte goed werk, wat een verschil met de race in Nogaro. Hier ging het zowel in de kwalificatie als de races goed met twee overwinningen als gevolg, een perfect weekend dus.”

Novadriver - Audi R8 LMS ultra
Novadriver - Audi R8 LMS ultra
Carlos Campanico - Novadriver Audi R8 LMS ultra (tweede in ProAm klasse):
“Ik kende het circuit van Zolder niet en ik had het dan ook moeilijker dan de rijders die hier al eerder reden. Ik besloot geen risico’s te nemen en mijn positie te behouden, wat ook lukte. Dus ik ben best wel tevreden met die tweede plaats.”

Cesar Vieira  - Novadriver Audi R8 LMS ultra (tweede in ProAm klasse):
Carlos had een goede start gemaakt en rukte op van de twaalfde naar de zevende positie. Wij verloren wel heel wat tijd bij de pitstop die niet naar wens verliep maar ik kon nog net voor de Lamborghini die derde lag de baan opkomen. Ik wist de Italiaanse bolide achter mij te houden maar inlopen op de leider zat er niet in. Het was een zware race met een gelukkige uitkomst.”

GRT Grasser Racing Team - Lamborghini LP560-4
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini LP560-4
Harald Proczyk - GRT Grasser Racing Team Lamborghini LP560-4 (derde in ProAm klasse):
“Het moeilijkste was de kwalificatiesessie waarin de wagen helemaal niet goed ging. Voor de race ging het al heel wat beter maar ik was zo opgewonden bij de start dat ik in de eerste bocht even door het gravel ging. Daarna verliep de race rustig tot ik de wagen over gaf aan Baumann.”

Dominik Baumann - GRT Grasser Racing Team Lamborghini LP560-4 (derde in ProAm klasse):
“Toen ik na de pitstop de baan opkwam zag ik de Audi net voor mij; ik waagde een aanval maar geraakte er niet voorbij. Ik wist dat ik mijn kans verkeken had en bovendien was ik al best tevreden met die derde plaats, dus bleef ik in het spoor van de Audi tot op de meet.”

Foto's: Martijn Wouters  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons