van der Horst

FIA World Motor Sport Council bevestigt WTCR-kalenderwijziging

FIA WTCR 2018
FIA WTCR 2018
De FIA World Motor Sport Council keurde vandaag in Manilla de hier reeds eerder aangekondigde kalenderwijziging goed waarbij de heat in het Argentijnse Termas de Rio Hondo wordt geschrapt en vervangen door drie races op de Slovakia Ring. De omloop op enkele tientallen kilometer buiten Bratislava wordt dus tijdens het weekend van 13 en 14 juli het decor voor twee FIA-kampioenschappen aangezien er midden juli ook al een manche van het FIA European Truck Racing Championship wordt georganiseerd.
 Slovakia Ring
Slovakia Ring
Dat de Argentijnse meeting van de FIA WTCR-kalender werd geschrapt is een gevolg van de vrij precaire economische toestand in het Zuid-Amerikaanse land. WTCR-promotor Eurosport Events onderstreept evenwel de goede relaties met de verantwoordelijken van het Argentijnse Ministerie van Toerisme en de lokale promotor, en hoopt er in de toekomst opnieuw toerwagensraces te organiseren. De wissel werd voorafgaand aan de vandaag bekend gemaakte beslissing via e-stemming voorgelegd aan de FIA Touring Car Commission.
 
Het bezoek van het WTCR aan de Slovakia Ring is onvermijdelijk een primeur, al fungeerde het circuit van 2012 tot en met 2016 als gast voor het ter ziele gegane WTCC. De herziene timing van het Slovaakse weekend alsook de TV-uitzenduren zullen te gelegener tijd worden bekendgemaakt.

 
WTCR-kalender 2018 ('provisional'):
 
WTCR Race of Portugal (Vila Real): 22-24 juni
WTCR Race of Slovakia (Slovakia Ring): 13-15 juli
WTCR Race of China-Ningbo (Ningbo): 28-30 september
WTCR Race of China-Wuhan (Wuhan): 5-7 oktober
WTCR Race of Japan (Suzuka): 26-28 oktober
WTCR Race of Macau (Macau): 15-18 november 
Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 7 juni 2018.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons