van der Horst

FIA WTCR-test Barcelona: Thuisvoordeel voor Campos Racing?

John Filippi - Campos Racing Cupra TCR
John Filippi - Campos Racing Cupra TCR
Na de feestelijkheden van gisteren werd het vandaag bittere ernst op de Catalunya-omloop met de collectieve testdag die het hele veld voor het eerst bij elkaar bracht in de aanloop naar de seizoensopener in Marrakech volgende week. Nu ja ernst, een testsessie blijft een testsessie en met de Balance of Performance nog steeds niet vrijgegeven behoedden de teams er zich wellicht voor al te veel in hun kaarten te laten kijken. Bovendien was er in Montmelo vandaag ook helemaal geen technische keuring zodat het gissen was naar het gewicht, de rijhoogte en zoveel andere belangrijke parameters die in aanmerking komen voor een representatieve tijdopname. Dit neemt niet weg dat Campos Racing op een boogscheut van zijn thuisbasis vandaag de WTCR-debatten domineerde.
In de voormiddag liet Pepe Oriola onder een deugddoende zon de snelste tijd optekenen, hierin 's namiddags nagevolgd door diens Campos-teammaat John Filippi. De Corsicaan bleek er tijdens de officiële voorstelling gisteren niet veel zin in te hebben maar was vandaag goed voor de besttijd van de dag.

Fred Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS TCR
Fred Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS TCR
Op meer dan een seconde van het Campos-duo noteerden we het Belgische Comtoyou-trio Aurélien Panis-Nathanaël Berthon-Fred Vervisch, RACB National Team-rijder Denis Dupont in de vierde Audi van het team noteerden we klokke 18 uur op P13. Yann Ehrlacher was zesde met de eerste van drie  ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Honda Civic Type R TCR voor Mehdi Bennani in de Sébastien Loeb Racing Volkswagen Golf TCR. Bennani's teammaat Rob Huff lag thuis met griep in bed. 

Aurélien Comte - DG Sport Compétition Peugeot 308 TCR
Aurélien Comte - DG Sport Compétition Peugeot 308 TCR
Officieel Peugeot-testrijder Aurélien Comte stuurde de Belgische DG Sport Compétition Peugeot 308TCR naar de achtste tijd en ging  Boutsen Ginion Racing-pion Benjamin Lessennes vooraf;  de jonge Belg erft tot nader order Tiago Monteiro's Honda Civic zolang de Portugees niet racefit wordt bevonden. Monteiro kwam overigens speciaal voor de media- en testdag uit Miami overgevlogen en vertrekt meteen weer richting  de US waar hij hooggespecialiseerde  hulp krijgt om zo snel mogelijk voorgoed van zijn aanslepende oogproblemen verlost te raken.

Gabriele Tarquini - BRC Hyundai i30 TCR
Gabriele Tarquini - BRC Hyundai i30 TCR
Mato Homola was vandaag niet onverwacht zowat de spectaculairste man op de baan, hij stond na affluiten op P10 genoteerd in de tweede DG PEUGEOT TCR. Over Hyundai wordt gefluisterd dat het net als Honda sterk voor de dag zal komen maar de BRC Hyundai's i30 met hun ietwat ongewone kleurencombinatie prijkten tijdens deze geenzins respresentatieve test op een elfde en zestiende plaats voor respectievelijk Gabriele Tarquini en Norbert Michelisz, de Hongaar die weldra voor de tweede keer vader wordt.

Jean-Karl Vernay
Jean-Karl Vernay
Gianni Morbidelli stuurde  de Team Mulsanne  Alfa Romeo Giulietta TCR naar  P12 voor Dupont en Argentijn Esteban Guerrieri in de tweede ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Honda. Het Belgische Audi Sport Leopard Lukoil Team bleef met een 15de en 22ste tijd voor resp. Jean-Karl Vernay en Gordon Shedden eerder bescheiden en dit mag ook gezegd van het Yvan Muller Racing dat vrede nam met een 19de en 20ste tijd voor Muller himself en regerend WTCC-kampioen Bjorn Björk aan het stuur van hun maagdelijk witte Hyundai's.

Tom Coronel - Boutsen Ginion Honda Civic TCR
Tom Coronel - Boutsen Ginion Honda Civic TCR
Tom Coronel werd gekrediteerd met de traagste tijd maar daar maakte de immer olijke Nederlander in de Boutsen Ginion-Honda zich helemaal geen zorgen om. De kop is er af maar geracet wordt er pas op zaterdag 7 april in Marrakech waar een mix van oude rotten en ambitieus jong talent zich met z'n zesentwintig ongeschonden door de smalle straten zal moeten zien te wurmen. Reden ook waarom François Ribeiro voor Marrakech geen wild cards voorziet.

--- Uitslag FIA WTCR-test Barcelona 2018 (pdf) ---

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 29 maart 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons