van der Horst

Kampioen Kenny Herremans is nu ook RACB Rookie of The Year!

Thierry Neuville - Kenny Herremans
Thierry Neuville - Kenny Herremans
De ere-jury van RACB Sport heeft Kenny Herremans uitgeroepen tot Rookie van het Jaar 2018 en dat heeft de Leuvenaar te danken aan zijn sterk en zeg maar indrukwekkend debuut in de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup. Hoewel hij eerder probeerde aan de bak te komen in de autosport, was het afgelopen jaar zijn allereerste ‘full’ seizoen en dus kon men wel degelijk spreken over een “rookie”!
Drie coureurs werden genomineerd voor de RACB Rookie-titel en het feit dat er twee namen bij waren die deelnamen aan de Ford Fiesta Sprint Cup zegt veel over het belang van deze Ford-merkenrace.

“Van een aangename verrassing gesproken”, jubelt Koen Wijckmans die afgelopen jaar de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup organiseerde. “De keuze van de jury is het bewijs dat de Fiesta Cup een echte kweekvijver is van jonge en minder jonge talenten die in het betere sprintwerk de stiel willen leren. Het nomineren van Kenny Herremans en Ayrton Redant voor de titel van Rookie is dan ook een perfecte reclame voor de Ford Fiesta Sprint Cup en zal hopelijk andere coureurs aan het denken zetten over een deelname in 2019.”

Kenny Herremans was totdan een vrij onbekende coureur die wegens het ontbreken van voldoende centen uitweek naar talentenjachten, zoals de Mazda MX-5 van de actie Racing Stars, de Nissan GT Academy en de Radical Cup Shootout. Op uitzondering van een deelname aan de 24 Uren van Zolder concretiseerde die ‘volants’ zich nooit in een zitje voor een voltijds seizoen. Het was wachten op de geboorte van de Ford Fiesta Sprint Cup, waarin hij zich vanaf de tweede meeting opwierp als één van de titelkandidaten. Pas na afloop van de finale op TT Circuit Assen slaagde de coureur van TeamFloral-Ford Van den Bossche erin de baas te blijven van Ayrton Redant, Martin Leburton en Jens Verbesselt en zich te kronen als de eerste kampioen in de FFSC.

Op de tien verreden races zette Ayrton Redant achter het stuur van de QSR Racing School-Ford Geeraerts zeven keer zijn naam op de hoogste rang in het klassement van de Junior Ford Fiesta Sprint Cup, voorbehouden aan rijders van 16 tot 24 jaar. Indien hij in de bewuste finale race op TT Circuit Assen voorbij leider Niels Lagrange was geraakt, had die zege hem drie punten meer opgeleverd en zou niet Herremans maar Ayrton met één puntje verschil kampioen zijn geworden!
Het tweede seizoen van de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup gaat van start op 17, 18 en 19 mei 2019 tijdens de Familiedagen op Circuit Zandvoort, waarvoor elk jaar zo’n 100.000 toeschouwers afspraak geven. Nadien volgen nog races op Circuit Zolder, Spa-Francorchamps en TT Circuit Assen, goed voor zes meetings of een totaal van twaalf sprintraces!

Over de bijgevoegde foto: Een symbolisch beeld van twee Ford-winnaars: Thierry Neuville won in 2008 de Ford RACB Rally Contest en tien jaar later feliciteert hij Kenny Herremans, winnaar van de Ford Fiesta Sprint Cup en uitgeroepen tot RACB Rookie van het jaar 2018!

Persbericht Ford Fiesta Sprint Cup BelgiëSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op vrijdag 21 december 2018.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons