van der Horst

Finaleraces: nabeschouwing van Denis Dupont en Sam Dejonghe

Denis Dupont en Sam Dejonghe
Denis Dupont en Sam Dejonghe
Een podium in de Long Race en drie overwinningen in de vier sprintraces: de laatste meeting van de TCR Benelux 2017 draaide dit weekend in Assen uit op spectaculair vuurwerk voor Sam Dejonghe, Denis Dupont en de SEAT Leon in de kleuren van het RACB National Team.
Voor de vertegenwoordigers van het RACB National Team eindigde de TCR Benelux 2017 deze zondag op de best mogelijke manier.
“Vooraf hadden we op hoogstaande prestaties gehoopt en dat scenario wisten we het hele weekend lang te volgen”, analyseerde Sam Dejonghe na afloop van de laatste confrontatie van de hoogstaande TCR Benelux.
“Onderweg naar Assen hadden we het er nog over dat het Nederlandse circuit perfect bij de SEAT Leon paste. Onze wagen heeft dat bewezen”, bevestigde Denis Dupont.
Vanaf de kwalificaties voor de Long Race was de zwart-geel-rode SEAT voorin te vinden. De wagen kon dan ook van op de eerste startrij aan de wedstrijd beginnen. Beter nog: even later lag de bolide helemaal vooraan. Maar dan begonnen technische problemen de kop op te steken.
“Toen ik het stuur overnam van Denis werd ik geconfronteerd met koppelingsproblemen en ook de benzinepomp vertoonde nukken”, legde Sam Dejonghe uit. “Dat verlies van vermogen verhinderde me de wagen op de tweede plaats aan te vallen. Ik moest me zelfs nog reppen om derde te blijven.”
Op zondagochtend nam Sam Dejonghe weerwraak, door op een doornatte piste een ware demonstratie neer te zetten:
“In deze moeilijke omstandigheden toont de SEAT Leon zich op zijn best”, vertelde Sam. “In de lange snelle bochten kon ik helemaal mijn hartje ophalen. De grip en de wegligging waren verbazingwekkend. Ik vertrok als vijfde, maar na enkele ronden lag ik al op kop, na enkele mooie inhaalmanoeuvres. In de tweede sprint kon ik al snel voldoende voorsprong nemen en kon ik tot aan de finish de race controleren.”
’s Namiddags lag het asfalt er droog bij en Denis Dupont zette een even indrukwekkende prestatie neer:
“Wat een plezier om met zo een competitieve bolide te kunnen rijden”, juichte hij aan de finish. “In de derde sprint van de dag kon ik mijn tegenstanders op regelmaat voorblijven.”
De vertegenwoordiger van het RACB National Team was ook in de laatste sprintrace van het seizoen goed op weg om te winnen, tot de versnellingsbak van zijn bolide de geest gaf.
“Dat hoort bij racen”, stelde Dupont filosofisch. “Wat ik van dit weekend onthoud is dat we allicht over de beste wagen van de meeting beschikten. Sam en ik hebben onze beste prestaties van het seizoen kunnen neerzetten. We hadden de TCR Benelux 2017 onmogelijk beter kunnen beëindigen.

RACB National Team  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons