van der Horst

Finaleraces: nabeschouwing van Team WRT

De TCR Benelux was afgelopen weekend op het TT Circuit van Assen aan zijn laatste manche van het seizoen 2017 toe. Tijdens die seizoensfinale wist Team WRT te schitteren, door de vier sprintraces op zijn naam te schrijven: drie keer met de SEAT Leon TCR van Sam Dejonghe en Denis Dupont en één keer met de VW Golf GTI TCR bestuurd door Mathieu Detry en Maxime Potty.
  • Prospeed Competition
Vooraleer aan de winterpauze te beginnen is het altijd goed om een seizoen met een hoogtepunt te besluiten. Bij de seizoensfinale van de TCR Benelux op het TT Circuit Assen deed Team WRT er dan ook alles aan om dat te bewerkstelligen. En het weekendje in het noorden van Nederland beantwoordde perfect aan de verwachtingen!

De feiten spreken voor zich. Tijdens de Long Race wist het team uit Baudour beide wagens op het podium te plaatsen, met een tweede plaats voor Mathieu Detry en Maxime Potty op de VW Golf GTI TCR en de derde positie voor Sam Dejonghe en Denis Dupont met de SEAT Leon TCR in de kleuren van het RACB National Team.
 
Op zondag stonden er vier Sprints van 20 minuten op het programma en… ze werden allemaal gewonnen door een wagen van Team WRT! Op een doornatte omloop wist Sam Dejonghe ’s ochtends tweemaal te winnen. Na de middag, toen enkele schuchtere zonnestralen hun opwachting hadden gemaakt, ging Denis Dupont op het elan van zijn teammaat door, en wist hij Sprint 3 te winnen. Een twintigtal minuten later schreef Maxime Potty de allerlaatste race van het seizoen op zijn naam, na als zevende te zijn vertrokken. “Die laatste overwinning doet ons bijzonder veel deugd”, lacht Elliot Hoffet, Team Manager van WRT in het kader van het TCR-programma. “Na een aanrijding bij de start van de derde Sprint moest Maxime terug naar de pits, met een zwaar beschadigde bolide. In minder dan 15 minuten wisten onze mecaniciens een stuurstang, een wielnaaf en een aandrijfstang te vervangen, om onze Golf zo op de startgrid van Sprint 4 te brengen… en Maxime die te kunnen laten winnen. De jongens kregen een welverdiende staande ovatie!”

Team WRT kwam tot de laatste manche in aanmerking voor de teamtitel en kan ook bij de rijders buigen op een podiumplaats voor Mathieu Detry en Maxime Potty. “Ze kwamen het hele seizoen goed voor de dag”, benadrukt Elliot. “Ze hebben trouwens in elk van de weekends minstens één podiumplaats behaald. Maxime wist zijn talent te bevestigen en Mathieu wist bij zijn eerste volledige TCR-seizoen indruk te maken. We kunnen alleen maar spijt hebben van de pech waarmee we te maken kregen, of over de paar starts die we hebben gemist. Dat had de eindbalans nog kunnen wijzigen, maar gelukkig kunnen we het seizoen met de glimlach afsluiten.”
 
Het einde van het seizoen betekent ook het einde van twee jaar samenwerking met SEAT, het RACB National Team en het duo Sam Dejonghe-Denis Dupont. “Sam en Denis waren eerder al regelmatig goed voor de dag gekomen tijdens de Long Races, maar hadden dit seizoen nog geen Sprintwedstrijden kunnen winnen”, legt Elliot uit. “Nochtans waren ze er een paar keer heel dichtbij. Ze zijn in de loop van het seizoen steeds sterker voor de dag gekomen en dit weekend konden ze hun ware potentieel tonen door drie van de vier wedstrijden te winnen. Dat deed heel veel deugd, voor het hele team. Een uitstekende manier om het seizoen af te sluiten!” 

Team WRT Press  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons