van der Horst

Finaleraces: Voorbeschouwing van Denis Dupont en Sam Dejonghe

RACB National Team - Seat Leon TCR
RACB National Team - Seat Leon TCR
Bij de laatste meeting van de TCR Benelux 2017, dit weekend in Assen, willen Sam Dejonghe en Denis Dupont gebruik maken van de wendbaarheid van hun SEAT Leon om de kleuren van het RACB National Team te laten schitteren en het seizoen in schoonheid af te sluiten.
De zesde afspraak van de TCR Benelux 2017 zou voor een spannende ontknoping moeten zorgen. Sam Dejonghe en Denis Dupont zijn in ieder geval vast van plan om hun deel van het spektakel te verzorgen.

“De omloop van Assen past perfect bij de kwaliteiten van onze SEAT Leon”, bevestigt Sam Dejonghe. “Het circuit dat bij de MotoGP-liefhebbers bekend staat als de ‘kathedraal’ deelt met zijn lange en snelle bochten immers heel wat kenmerken met de omloop van Francorchamps. Net het genre omloop dat onze bolide wel ligt.”

“Inderdaad, dat klopt”, gaat Denis Dupont verder. “Vorig jaar wisten we hier de pole te verovereren en met ruime voorsprong de zege in de Long Race te claimen. We hopen dit weekend minstens even goed te doen. Omdat we qua punten niet aan ingewikkelde strategieën moeten denken, telt voor ons enkel de overwinning. Het zou schitterend zijn om de kleuren van het RACB National Team naar het hoogste trapje te rijden en zo het seizoen in schoonheid af te sluiten.”

Hoewel de zwart-geel-rode SEAT Leon sinds Mettet een maand geleden geen privé-tests meer afwerkte, zou dat geen probleem mogen vormen:

“We zullen gebruik maken van de ruime track time op vrijdag om onze afstellingen te verfijnen”, besluiten de twee jonge wolven. “We kunnen haast niet wachten om de kwaliteiten van onze bolide al van bij de kwalificaties in de verf te zetten.”

RACB National Team  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons