van der Horst

Finaleraces: Dupont de snelste maar de Mondron-broers in pole position

TCR Benelux Championship
TCR Benelux Championship
TCR Benelux stond reeds tijdens de kwalificaties borg voor een hoogstaand spektakel. Op het TT Circuit Assen bleek Guillaume Mondron (VW Golf GTI TCR) meteen de snelste (2'01"042), voor Sam Dejonghe in de SEAT Leon TCR (2'01"395). Broertje Edouard verbeterde daarop de rondetijd (2'00"546) maar het was Denis Dupont die uiteindelijk de snelste ronde op de tabellen toverde 2'00"312. Op basis van het gemiddelde van de twee coureurs gaat aldus de “pole position” naar de SEAT Delahaye van Edouard en Guillaume Mondron en starten zij deze namiddag (16u50) helemaal voorin voor de Qualifying Long Race van één uurtje racen.
  • St. Paul
"Ik had nog beter kunnen doen, ," aldus Edouard Mondron. "In de tweede ronde in de laatste linkse bocht beging in een foutje."

Dupont-Dejonghe, het duo van RACB National Team, start ook vanop de eerste rij. "Ik hoop dat wij op een droge piste kunnen evolueren, want de SEAT doet het goed als het niet regent, » zegt Denis Dupont.

Lessennes-Coronel (Honda Civic TCR), Potty-Detry (VW Golf GTI TCR), Sieljes-Meijer (Audi RS3 LMS), Breukers-Moriën (Audi RS3 LMS) en Comte-Abbring (Peugeot 306 TCR) vervolledigen de grid, en gaan de drie Clio’s Cup vooraf, met Filip Uyttendaele als snelste man.

De Peugeot 308 Cup kwam niet aan het werk tijdens de kwalificaties. "De motor gaf bij aanvang van de tests de geest,”  stelde Alain Georges van DG Sport. "Een vertegenwoordiger van Peugeot Sport is meteen met de TGV afgereisd met een nieuwe turbo in de bagage. Lionel Hansen is hem in het station van Brussel gaan oppikken en afgelopen nacht zijn zij in Assen aangekomen. Na hard labeur, zijn wij erin geslaagd de motor opnieuw klaar te maken, maar het was té laat om nog deel te nemen aan de kwalificaties."

Aurélien Comte hoopt het tij te doen keren en neemt het in de twee laatste sprints rechtstreeks op tegen titelrivalen Benjamin Lessennes, Guillaume Mondron en Maxime Potty. Kunnen we ons een mooiere finale dromen?

Kronos Events Press
   • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons