van der Horst

Finaleraces: Michael Verhagen en Willem Meijer pakken titel in GT divisie

BE Motorsport - Ligier JS P3 LMP3
BE Motorsport - Ligier JS P3 LMP3
In de laatste race van het seizoen voor de GT & Prototype Challenge ging de zege naar de BE Motorsport Ligier LMP3 van Javier Ibran Pardo en Mathijs Bakker, maar de titelstrijd was de dag tevoren al beslist in het voordeel van Prime Racing rijders Jean Marc Ueberecken en Jean Piere Lequeux. In de GT divisie hadden Michael Verhagen en Willem Meijer (JR Motorsport BMW M4 Silhouette) voldoende aan de tweede plaats om zich tot kampioen te kronen.
JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
Geen nieuwe zege voor Max Aschoff in de finale race, De Duitser had nochtans de leiding weer stevig in handen toen de Ginetta te kampen kreeg met technische problemen en de strijd moest staken. De BE Motorsport Ligier nam de koppositie over en reed verder probleemloos naar de zege aangezien ook de Prime Racing Ginetta met technische problemen geconfronteerd werd. In de GT divisie ging de overwinning naar de Speedlover Porsche 991 GT3 Cup van onze landgenoot John de Wilde.   Willem Meijer en Michael Verhagen schoven op naar de tweede plaats nadat zowel Floris Dullaart als Bob Herber een drive through kregen voor een te korte pitstop. Ward Sluys en zijn Nederlandse teamgenoot Bas Schouten (JR Motorsport BMW M4 Silhouette) konden al vroeg in de race hun titelambities opbergen nadat Sluys de wagen aan de kant moest zetten na een aanrijding met de Porsche van Jos Jansen.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op maandag 22 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons