van der Horst

Finaleraces: Mondron, Potty en Detry geloven in de titel met hun VW Golf GTI TCR

Team WRT - Volkswagen Golf GTI TCR
Team WRT - Volkswagen Golf GTI TCR
De TCR Benelux jaargang 2017 beleeft komend weekend zijn epiloog op het TT Circuit van Assen. Voor aanvang van de finale van dit seizoen maken drie rijders die een beroep doen op de VW Golf GTI TCR nog aanspraak op de titel. Guillaume Mondron, die voor de laatste afspraak opnieuw gekoppeld wordt aan Edouard Mondron, telt slechts veertien punten achterstand op de leider in de tussenstand, Benjamin Lessennes, en dat terwijl dit weekend nog 125 punten worden uitgedeeld.
Delahaye Racing Team - Volkswagen Golf GTI TCR
Delahaye Racing Team - Volkswagen Golf GTI TCR
“Ik voel dat de titel binnen handbereik ligt en ik ben gemotiveerder dan ooit”, glimlacht het speerpunt van de VW Golf GTI TCR #4 van Delahaye Racing Team. “Edouard en ik werden vorig jaar verliefd op het circuit van Assen. Het is een combinatie van snelle stroken en meer technische gedeeltes. Het is net daarom dat we zo graag samen wouden rijden. Natuurlijk is de titel veroveren het doel en het is zeker niet uitgesloten dat we indien nodig wat meer risico zullen nemen. Ik ken Edouard: hij zal er alles aan doen zodat ik mijn achterstand kan ophalen. Alles is mogelijk en ik droom ervan mijn derde titel in de VW Fun Cup, die ik nu al op zak heb, aan te vullen met die in de TCR Benelux! Geef toe dat het seizoen zo op een fantastisch hoogtepunt zou eindigen…”

De opdracht wordt een stuk uitdagender voor Maxime Potty en Mathieu Detry. De twee rijders van de VW Golf GTI TCR #52 van Team WRT staan vierde in het kampioenschap en zakken naar Nederland af met een achterstand van 49 punten. “We moeten in ieder geval niet nadenken”, legt Mathieu uit. “We zullen gewoon het maximum geven en alles uit de kast halen om op zondagavond geen spijt te moeten hebben. In normale omstandigheden wordt het moeilijk. Maar we weten dat alles mogelijk is en dat we de kleinste opportuniteit moeten grijpen als onze tegenstanders tegenslag kennen. Ik ken het circuit van Assen nog niet, maar ik heb veel geoefend op de simulator… en ik ben ervan overtuigd dat Maxime me zal helpen door wat goede raad mee te geven. In ieder geval ben ik klaar voor de strijd!”

Vorig jaar stond ‘Max’ dan ook tweemaal te pronken op het podium. “Het is een circuit dat ik bijzonder apprecieer”, bevestigt de 17-jarige belofte. “Bovendien is de omloop op het lijf geschreven van onze VW Golf GTI TCR, die kan uitpakken met zijn uitstekende wegligging in het snelle bochtenwerk. We hebben niets te verliezen! We mikken op de zeges en proberen zoveel mogelijk punten te scoren. We zien dan wel op welke plaats we uitkomen in het kampioenschap…”

Er wordt dit weekend vijf keer geracet in het noorden van Nederland. De Qualifying Long Race (een wedstrijd over één uur betwist door beide rijders) vindt plaats op zaterdagnamiddag, met start om 16.50u. Op zondag start iedere rijder in twee opeenvolgende Sprints (vanaf 10.55u voor Sprint 1 en 2, en vanaf 17.00u voor Sprint 3 en 4). De kans is heel groot dat de spanning blijft duren tot de laatste race van het seizoen!

Belgian VW ClubSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op donderdag 19 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Formido Finaleraces Assen.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons