van der Horst

Ford Fiesta Sprint Cup BE: Hanne Terium gaat voor de Junior titel

Hanne Terium - EMG Motorsport
Hanne Terium - EMG Motorsport
Nog iemand die voor een herkansing gaat in de Ford Fiesta Sprint Cup, is Hanne Terium. Vorig jaar leerde zij in de schaduw van ervaren EMG-teammaats zoals Jens Verbesselt en Philippe Huart met vallen en opstaan de stiel in de voor haar nieuwe sprintracerij. In de eindstand van de Junior Ford Fiesta Sprint Cup eindigde Hanne Terium op een 5de plaats. Van haar debuut onthielden we de leuke strijd met Hongaarse Kata Bozó tijdens de Zolderse afspraken en in de finale op TT Circuit Assen behaalde zij in extremis de 2de plaats en hield er niemand minder dan Thibault Parmentier achter zich!
Hanne Terium
Hanne Terium
“Ik heb vorig jaar enorm veel geleerd, “ stelt Hanne. “De Fiesta’s zijn allemaal gelijkaardig en het is de coureur die het verschil maakt. Op dat vlak maakte ik af en toe fouten, ik kende ook heel wat pech en bovendien kozen wij er aanvankelijk voor om deel te nemen aan zowel de Belgische als de Nederlandse Cup. Hierdoor lag er nog meer druk op mijn schouders. Dat ik verstek gaf voor de races op Circuit Zandvoort had hiermee evenwel niks te maken. Binnen de rangen van EMG Motorsport kon ik al die tijd rekenen op het kundig advies van Jens Verbesselt en Philippe Huart en ook Ruben Valckenaere was niet te beroerd om mij te helpen. Voor Assen kreeg ik voor het vinden van de juiste afstellingen de hulp van Bas Schouten en dankzij die feedback slaagde ik erin om in de finale vooraan mee te spelen.”
 
Gesterkt door deze ervaring is La Terium vastbesloten om ‘full’ mee te draaien in de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup en viseert zij niets minder dan de titel in de Junior Ford Fiesta Sprint Cup.
 
“Ik wil in de eerste plaats verder blijven evolueren en elke race beter en hoger finishen. Vooral in de Junior Ford Fiesta omdat je het daar opneemt tegen gelijkwaardige eveneens debuterende concurrenten. Maar uiteraard ga ik de kans grijpen als ik in het algemeen klassement een goede plaats kan viseren.”
 
Met een in de autosport betrokken vader als Edgard stond het in de sterren geschreven dat Hanne vroeg of laat in de autosport zou opduiken.  Zo debuteerde zij op 12-jarige leeftijd in karting en na een korte pauze zat zij op haar zeventien tijdens track days steeds vaker achter het stuur van één van de EMG-auto’s.
 
“Daar kreeg ik de smaak echt te pakken, ik leerde op circuit racen en toen ik 19 jaar werd, vond papa de tijd rijp dat ik écht zou gaan racen en volgde in 2017 mijn debuut in Belcar met een BMW 325,” blikt de ondertussen 21-jarige Hanne terug. “Met de geboorte van de Fiesta was hij van oordeel dat ik in deze sprintklasse meer kon leren en je in dat woelige peloton meer je… mannetje moet staan!”
 
Hanne en EMG Motorsport zijn nog op zoek naar teammaats. Er is immers een zitje van een Fiesta ST-Line vrij voor de zes manches van de Ford Fiesta Sprint Cup. En waarom de rangen niet versterken met een ander racend meisje? The Girls on Track! Kandidaten kunnen contact opnemen met: emg-motorsport@telenet.be.

Persbericht - Foto's: Ford Fiesta Sprint CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op maandag 18 februari 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons