van der Horst

Ford Fiesta Sprint Cup BE: Stienes Longin met Ford Store Feyaerts aan de start!

Stienes en Bert Longin
Stienes en Bert Longin
Ford-verdelers Vanspringel Automobiles, Herroelen Motors en Garage Trading konden eerder al uitpakken met de namen van de coureurs die voor hen aan de slag gaan in de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium. Nu is het de beurt aan Ford Feyaerts, met vestigingen in Aarschot en Haacht, om hun coureur bekend te maken en dat is niemand minder dan Stienes Longin!
Stienes heeft met het Belcar Endurance Championship en de NASCAR Whelen Euro Cup dit jaar al een goed gevuld programma voor de boeg. Als regerend Junior-kampioen in het EK NASCAR viseert hij daar de top in de Elite 1. Nu vult hij zijn drukke kalender aan met het zuivere sprintwerk, in de Ford Fiesta Sprint Cup.
 
“Met zijn ervaring en nog jeugdige leeftijd is Stienes de ideale man om de kleuren van Ford Store Feyaerts te verdedigen”, stelt een tevreden Tom Feyaerts. “Bovendien woont hij in Wilsele en dat versterkt onze Vlaams-Brabantse band, mooi meegenomen tegenover onze klanten. Dat hij meteen tot één van de favorieten zal gebombardeerd worden plaatst ons nog meer in de schijnwerpers en dat is uiteindelijk ook het doel van onze deelname: vooraan meespelen, onze klanten naar de circuits brengen en hen laten supporteren voor “hun” coureur en team!”
 
Met Martin Leburton, Romain Degeer, Jens Verbesselt, Philippe Huart en dus nu Stienes Longin kennen we alvast enkele hoofdrolspelers in dit nieuwe kampioenschap…
 
“Ik kijk er naar uit”, klinkt het bij een enthousiaste Longin. “Mijn enige ervaring met een voorwielaandrijver dateert van de té kort uitgevallen rit in de TCR VW Golf GTi in 2016. Tussen de brute kracht van mijn NASCAR Chevrolet en de 150 paardjes van de Fiesta wordt het even aanpassen, maar net zoals in NASCAR ben ik geboeid door het aspect van strijden met gelijke wapens en close racing. Helaas laat de kalender mij niet toe de volledige Ford Fiesta Sprint Cup af te werken. Tijdens de openingsmanche van de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup op Circuit Zolder rijd ik immers in het Franse Tours in de NASCAR Whelen Euro Cup en voor de finale op het Nederlandse TT Circuit Assen zit ik dan weer op Circuit Zolder in NASCAR Whelen Euro Cup!”
 
Om Stienes twee keer te vervangen zal vader Bert achter het stuur zitten van de Ford Feyaerts Fiesta ST-Line!
 
“Het blijf in de familie”, lacht Tom Feyaerts. “Met de keuze voor Bert benadrukken wij tegenover onze klanten en sponsors nog meer de link met een lokaal duo. Uiteraard hoeven we Bert niet meer voor te stellen. Zijn palmares spreekt boekdelen!”
 
Vanspringel Automobiles, Herroelen Motors, Garage Trading en nu Feyaerts Aarschot-Haacht: het zal ondertussen voor iedereen duidelijk zijn dat we naast de strijd voor het podium ook een onderling gevecht gaan krijgen in het genaamde Ford Dealer – Team Championship!
 
Het laatste woord is voor Longin sr.: “Doordat hiervoor de punten worden weerhouden die één bepaalde Fiesta over de vijf meetings kan scoren, maakt het niet uit dat Stienes er twee keer niet bij zal zijn. Het is dan aan mij om de eer van Ford Feyaerts hoog te houden, dus ook onze positie in het Ford Dealer – Team Championship!”

Ford Fiesta Sprint CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op donderdag 3 mei 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons