van der Horst

Ford Fiesta Sprint Cups: Dick van Elk neemt roer over

QSR - Ford Fiesta Sprint Cup
QSR - Ford Fiesta Sprint Cup
De Ford Fiesta Sprint Cup Belgium lijkt nu echt van start te kunnen gaan. De serie kende ogenschijnlijk een ietwat aarzelende start onder initiële Series Manager Joost Custers, maar daar lijkt nu op een tweetal maanden voor de geplande start verandering in te komen. Dick van Elk heeft namelijk recent besloten om zich naast de Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup ook te ontfermen over de Belgische cup. Daar waar de vorige organisatie de Nederlandse cup nog als een concurrent beschouwde, lijkt van Elk vooral synergieën te zoeken. "Teams uit de twee landen kunnen voor een dubbel programma gaan en, vooral op die manier, de kosten beter verdelen."

Betrouwbaarheid gekoppeld aan ervaring en bewezen curriculum

Dick van Elk
Dick van Elk
Van Elk was in het recente verleden de drijvende kracht achter onder meer de Supercar Challenge en sinds eind vorig jaar de Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup. "Afgelopen woensdag hebben we een akkoord gesloten met KNAF, RACB Sport en ACL (n.v.d.r. Automobile Club du Luxembourg, de Luxemburgse tegenhanger van KNAF en RACB) om de beide Ford Fiesta Sprint Cups onder het Benelux Zone-reglement te organiseren", vertelt Dick van Elk. "Het bleek voor ons, met de expertise en reputatie die we in de afgelopen twintig jaar hebben opgebouwd, eenvoudiger adequaat in te spelen op de wensen van de Belgische teams en rijders en een optimale samenwerking met de Nederlandse Cup te realiseren. Het staat Belgisch gelinkte teams of coureurs vrij om deel te nemen aan één van de Nederlandse weekends en het evenement op Zolder voor een zeer aantrekkelijk inschrijfgeld."

Nieuwe kalender, met Zandvoort

Ford Fiesta Sprint Cup Belgium
Ford Fiesta Sprint Cup Belgium
Eindelijk gebeurt dus dat wat bij de ingewijden reeds lang de meest eenvoudige weg vooruit leek: de beide cups onder één dak. Een gevolg van de nieuwe samenwerking is dat de kalender van de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup bijgestuurd wordt. De meeting in Mettet gaat op de schop en wordt vervangen door een meeting in Zandvoort begin september waar de 150pk sterke Belgische Fiesta's het asfaltlint zullen delen met hun Nederlandse soortgenoten. Een gelijkaardig opzet vindt, zoals eerder gepland, ook in Spa plaats enkele weken later. In Zolder, tijdens de openingsmeeting van de Belgische cup, rijden beide kampioenschappen eveneens in hetzelfde weekend, al delen ze het asfaltlint niet voor een gezamelijke race vanwege de limieten die Circuit Zolder moet respecteren op vlak van aantal wagens.

Het volledige perbericht van de aankondiging van de nieuwe organisatie kan u elders op Autosport.be terugvinden.

Kalender 2018 – Ford Fiesta Sprint Cup – Belgium & Nederland

NL        : 18- 19 - 20 mei            Jumbo Days driven by Max Verstappen - Circuit Zandvoort
B - NL   : 30 juni – 1 juli              Superprix Zolder 
B          : 9+ 11 augustus           24 Hours of Zolder
NL        : 17-18-19 augustus      Gamma Racing Days TT Circuit Assen
B+ NL   : 8-9 september             Nord Sea Trophy Circuit Zandvoort
B+ NL   : 29-30 september         Racing Festival Spa Francorchamps
B – NL  : 20-21 oktober             Hankook Finale Races TT Circuit Assen  

Fotos: Ronald Janssens, QSR Racing & Ford Fiesta Sprint Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op dinsdag 24 april 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons