van der Horst

Formule 1 pakt uit met een manager game deze zomer

Max Verstappen - Red Bull Racing
Max Verstappen - Red Bull Racing
Ben u altijd al fan geweest van een manager game, zoals Football Manager, en je bent een grote fan van Formule 1? Wel dan zal je vanaf deze zomer deze twee gecombineerd kunnen terugvinden. De promotor lanceert namelijk F1 Manager 22, een game waar je de teugels in handen kunt krijgen van Red Bull, Ferrari of Williams en zelf de beslissingen neemt om uiteindelijk de wereldtitel te bemachtigen. Hiermee breidt F1 hun merchandise uit, naast het racegame dat Codemasters jaarlijks ontwikkeld.
  • LTF
Voor het eerst zet F1 de stap om de fans de kans te geven om teambeslissingen te nemen, net zoals Toto Wolff, Christian Horner of Gunther Steiner. Daarvoor werkt het samen met Frontier Developments, dat in het verleden al gelijkaardige games maakte. Zo kan je een carrière opstarten met één van de tien teams die de huidige grid bevolken en waar je de dagdagelijkse activiteiten stevig in handen hebt. Zo zal je de wagen moeten bouwen of de nodige upgrades opstarten. Je staat ook in voor het aanwerven van personeel en piloten - die overigens de echte mensen zijn die werken in de paddocks van F1, F2 en F3. En natuurlijk bepaal je de strategie in elke race.

F1 Manager 2022 komt normaal in de loop van de zomer uit, maar een precieze datum is er nog niet. Hiermee zitten ze op een gelijkaardige timing als F1 2022, de racesimulator ontwikkeld door Codemasters. Wat wel anders is tegenover de meeste manager games is dat je deze op alle platformen kan spelen, van PlayStation tot PC. Maar het is dus nog even wachten alvorens je mag dromen om de wereldtitel te bemachtigen.

Foto: Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule 1 op dinsdag 8 maart 2022.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons