van der Horst

Formule 3 grid krijgt stilaan vorm

Start 2021 Formule 3 Barcelona
Start 2021 Formule 3 Barcelona
Met nog 37 dagen tot de start van het nieuwe Formule 3 seizoen, krijgt de startgrid stilaan vorm. Trident, Prema Racing en Van Amersfoort Racing hebben hun drie rijders inmiddels bevestigd en ook de andere teams hebben ondertussen al enkele rijders aangekondigd. Enkel bij Jenzer Motorsport staat de teller met bevestigde piloten nog op nul.
Trident, dat vorig jaar de titel bij de teams pakte komt dit jaar met Johnny Edgar, Roman Stanek en Zane Maloney aan de start. De Britt Edgar draagt de RedBull kleuren en begint dit jaar aan zijn tweede seizoen in de F3. Roman Stanek heeft nog een jaartje meer ervaring. De Tsjech startte zijn F3 carrière bij Charouz Racing System, switchte vorig jaar naar Hitech GP en kruipt dit seizoen in een wagen van Trident. Zane Maloney op zijn beurt, domineerde in 2019 het Britse F4 kampioenschap met 10 zeges. Na een jaar in de Euroformula Open en de Formula Regional European debuteert hij komend seizoen in de F3.

Arthur Leclerc
Arthur Leclerc
Prema Racing, dat vorig seizoen kampioen werd met Dennis Hauger bevestigde eerder al zijn rijders. Arthur Leclerc doet er nog een jaartje bij en krijgt het gezelschap van RedBull Junior Jack Crawford, die vorig jaar dertiende werd in de eindstand en Ferrari Driver Academy rijder Oliver Bearman, die in 2021 kampioen werd in de Italiaanse Formule 4.

Franco Colapinto
Franco Colapinto
Van Amersfoort Racing debuteert komend seizoen in het FIA Formule 3 kampioenschap. Het Nederlandse team doet dat met de Argentijn Franco Colapinto, Rafael Villagomez en Reece Ushjima. Colapinto heeft inmiddels ervaring in zowat alles met vier wielen. Vorig jaar kwam hij uit in het Formula Regional European Championship by Alpine maar ook in de GT World Challenge Europe Endurance Cup en de Asian en European Le Mans Series. Hij werd zevende in de LMP2 klasse tijdens de 24h van Le Mans. Villagomez debuteerde na een succesvolle carrière in de karting in 2020 in de autosport en komt dit jaar voor het eerst uit in de F3. Hetzelfde geld voor Ushjima die na een seizoen in de Britse F3 naar het FIA F3 kampioenschap over komt. 

Zack O'Sullivan
Zack O'Sullivan
Carlin brengt debutant Zack O'Sullivan aan de start en die aankondiging heeft een Belgisch randje. De Britt, met Belgische moeder, reed lange tijd de nationale karting kampioenschappen en kwam onder meer in actie in de BNL Karting series en Belgian Max Challenge, alvorens in 2019 in de autosport te debuteren. De Britt draagt vanaf 2022 ook de officiële kleuren van het Williams F1 team.  ART GP voorziet opnieuw een zitje voor Juan Manuel Correa maar binnen de Franse formatie wordt het uitkijken naar debutant Grégoire Saucy, kampioen in het Formula Regional European Championship by Alpine maar vooral bloedsnel in de post-season testen van de F3 in Valencia eind vorig jaar. Ook MP Motorsport heeft een potentiele racewinnaar in huis. Alex Smolyar, tot nu toe de enige bevestigde rijder voor het team, is aan zijn derde seizoen in de F3 toe, na een zesde plaats in de eindstand vorig jaar. 

Op twee maart komen de F3 rijders een eerste keer in actie voor een driedaagse test in Bahrein, waar op 18 maart het seizoen start. 

Foto's: Georges Decoster en FIA F3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op dinsdag 8 februari 2022.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons