van der Horst

Formule 3: Red Bull plaatst Crawford, Iwasa en Edgar in Formule 3

Iwasa & Crawford
Iwasa & Crawford
Op exact 111 dagen van de start van het nieuwe seizoen, heeft Red Bull opnieuw drie van zijn junioren onderdak gegeven in het FIA Formule 3 kampioenschap. Jak Crawford en Ayumu Iwasa worden teamgenoten bij Hitech GP. Johnny Edgar op zijn beurt neemt plaats in één van de Carlin wagens. Eerder werd ook al Dennis Hauger bevestigd bij kampioenenteam Prema. Daarmee hebben voorlopig vier Red Bull Junioren een plaats op de Formule 3 grid.
Johnny Edgar is een 17-jarige Brit, die 2020 afsloot als kampioen in de Duitse ADAC Formule 4. Zijn titel werd beloond met een test tijdens de officiele F3 tests die na het seizoen plaatsvonden in Barcelona. Edgar wist daar te bevestigen en Red Bull plaatst hem voor het aankomende seizoen bij het Britse Carlin.

Naast Edgar komen ook Crawford en Iwasa uit in het Formule 3 kampioenschap. Crawford pakte in 2020 de vice titel in de Duitse F4, op twee luttele punten van zijn collega Red Bull-piloot, Edgar. Hij krijgt de Japanner Ayumu Iwasa als teamgenoot bij Hitech GP. Iwasa komt over van het Franse F4- kampioenschap, waar hij in het afgelopen seizoen 9 overwinningen, 15 podia en 5 poleposities bij elkaar reed.

Foto: FIA F3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op vrijdag 15 januari 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons