van der Horst

Formule 3: Victor Martins pakt zege in puntenrace en is eerste leider

Victor Martins
Victor Martins
De Fransman Victor Martins verlaat Bahrein als eerste leider in de tussenstand van het Formule 3 kampioenschap. Dat trapte dit weekend, samen met de F2 en F1, het seizoen op gang op het circuit van Sakhir. Martins vertrok de hoofdrace op zondag vanaf een vijfde plaats en kaapte de zege weg voor Arthur Leclerc en Grégoire Saucy.
Isak Hadjar
Isak Hadjar
De eerste race van het weekend stond op zaterdag gepland. De omgekeerde top tien van de kwalificaties bracht Zak O'Sullivan de pole. Oliver Bearman deelde de eerste rij met zijn landgenoot en wist in de vijfde ronde door te stoten naar de leiding. Bearman reed vervolgens onbedreigd naar de zege maar werd bestraft voor het overschrijden van de limieten van de piste en moest genoegen nemen met P2. Isak Hadjar kreeg de zege zo in de schoot geworpen terwijl Alex Smolyar derde werd. De Rus, rijdend onder neutrale vlag, verscheen dus alsnog aan de start nadat hij eerder had aangegeven niet te willen ingaan op de eisen die de FIA oplegt voor Russische rijders. Zack O'Sullivan viel na een sterke openingsfase terug tot een zesde plaats.

Victor Martins
Victor Martins
Debutant Franco Colapinto vertrok de hoofdrace op zondag vanaf de pole en kwam bij het doven van de lichten ook het beste van de lijn. Na een korte safetycar interventie wegens een incident tussen Maloney en Pizzi werd het veld vijf ronden later weer losgelaten. Colapinto behield de leiding en zag Victor Martins intussen oprukken naar de tweede plaats ten koste van Roman Stanek, die even later nog aangetikt zou worden door Smolyar en met een lekke band naar de pits moest. Voorbij halfweg de wedstrijd nam Martins ook Colapinto te grazen die later ook nog Arthur Leclerc, Grégoire Saucy en Juan Manuel Correa voorbij zag komen. Smaakmaker Arthur Leclerc, die pas als veertiende van start ging, naderde nog sterk op Martins maar kon de Fransman niet meer bedreigen voor de zege. Martins is ook de eerste leider in de tussenstand voor Leclerc en Oliver Bearman. 

Op 22, 23 en 24 april gaat het F3 kampioenschap verder in Imola. 

Foto's: FIA Formule 3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 21 maart 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons