van der Horst

Berlijn: Daniel Abt pakt pole – D’Ambrosio op plek vier (+ Video)

Daniel Abt pakt provisionele pole in Berlijn
Daniel Abt pakt provisionele pole in Berlijn
Daniel Abt (Audi Sport Team Abt Schaeffler) heeft de pole gepakt voor zijn thuis E-Prix. De Duitser was tijdens de Superpole met een tijd van 1:09.472 sneller dan Oliver Turvey (NIO) en kampioenschapsleider Jean-Eric Vergne (Techeetah). Doch is het nog niet duidelijk of Abt de pole mag houden, want hij zou in Q1 te vroeg in qualifying mode (waarmee de wagens op vol vermogen rijden) gegaan zijn en er is een onderzoek ingesteld door de stewards. Een opvallende verrassing was Jérôme D'Ambrosio (Dragon) op P4. Onze landgenoot reed tijdens Q1 naar een vierde plek en behield deze ook tijdens de Superpole. Op de vijfde plaats start Lucas Di Grassi (Audi Sport Team Abt Schaeffler). De Braziliaan leek op weg naar een Audi 1-2, maar ging te wijd in de voorlaatste bocht en zette de wagen op een vijfde plek.
  • MF Racing
Jérôme D'Ambrosio - Dragon Racing
Jérôme D'Ambrosio - Dragon Racing
Opvallende afwezigen in de Superpole waren Felix Rosenqvist (Mahindra Racing), Sam Bird (DS Virgin Racing) en Sébastien Buemi (Renault e.Dams), die samen met Di Grassi en Vergne in de qualifying groep zaten. Rosenqvist kwam net acht duizendste van een seconde tekort op Turvey en zal vanaf plek zes starten, voor Buemi. Bird maakte een foutje in de eerste sector waardoor hij tijd verloor. De Brit vangt de wedstrijd aan vanaf een tiende plek, terwijl André Lotterer (Techeetah) als laatste zal starten. De Duitser met Belgische roots geraakte niet verder dan P18, maar omwille van een gridpenalty, ten gevolge van de aanrijding met Sam Bird in Parijs, zal hij helemaal achteraan starten naast Nico Prost (Renault e.Dams). U kan de race live volgen vanaf 18.00 uur via de facebookpagina van de Formule E of via Eurosport. De hoogtepunten van de kwalificatie kan u hieronder herbekijken in een korte video.Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 19 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn (Duitsland).
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons