van der Horst

Marrakesh: alles wat u moet weten

Riyad ePrix
Riyad ePrix
We zijn nog maar goed en wel in 2019 of het eerste drukke raceweekend komt er al aan. In Dubai wordt de eerste grote 24-uursrace van het jaar afgetrapt, in Thailand de derde manche van de Asian Le Mans Series en last but not least: de tweede manche in de Formule E in Marrakesh. Voor het derde jaar houdt de Formule E-karavaan halt in Marokko en vorig jaar zagen we nog een dominante winnaar in de vorm van Felix Rosenqvist. Veel fans maken de oversteek richting Marrakesh om Stoffel Vandoorne aan te moedigen in zijn tweede wedstrijd. En voor de thuisblijvers, geen nood, hier vindt u alle info over de tweede manche van de ABB Formula E.
De Marrakesh ePrix zal worden afgewerkt op het Circuit International Automobile Moulay El Hassan, dat zich bevindt in het Agdai district. Het 2,99 km lange tracé is gedeeltelijk een stratencircuit en bestaat uit vijftien bochten: zeven linkse en acht rechtse. De Formule E is maar één van de twee kampioenschappen die dit circuit op hun kalender gezet heeft in 2019. Het andere kampioenschap is WTCR, waar Marokko zoals vorige jaren ook als openingsmanche zal fungeren.

Start Marrakesh ePrix 2018
Start Marrakesh ePrix 2018
Vorig seizoen stond Marrakesh als derde manche op de kalender, na de dubbel in Hong Kong. Daar zag men een oppermachtige Felix Rosenqvist de tegenstand overvleugelen en de Zweed liet merken dat hij kandidaat-kampioen waardig was. Toch kon hij na Marrakesh niet meer bevestigen en deemsterde hij weg in het klassement. Sébastien Buemi en Sam Bird vervolledigden toen het podium. Dit jaar zal Rosenqvist niet aanwezig zijn in Marokko, maar krijgen we wel het debuut van de Duitser Pascal Wehrlein bij Mahindra.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Vandaag gaat de stembus voor de Fanboost weer open. Voor de manche in Riyad was Stoffel Vandoorne overduidelijk de publiekslieveling. Twee uur in de stembusgang had Stoffel Vandoorne al 55% (!) van de stemmen. Naarmate de week vorderde, zakte dit percentage logischerwijs, maar hij had uiteindelijk nog een ruime marge op Felipe Massa, de tweede in de eindstand. Zal dit in Marrakesh ook zo zijn? Vanaf 19 uur Belgische tijd kan u weer gretig stemmen. De link vindt u hier.

Marrakesh ePrix
Marrakesh ePrix
Veel fans van de Rumbekenaar maken ook de oversteek naar Marokko om hem aan te moedigen, maar natuurlijk kan men thuis ook alles op de voet volgen. De shakedown zal dit weekend op vrijdag doorgaan om 15 uur en zal live te volgen zijn op de Facebook-pagina en het YouTube-kanaal van de organisatie. En ook op zaterdagochtend zullen de vrije trainingen en de kwalificaties te zien zijn op deze mediums. Voor de race zelf krijgt u meer keuze. Zo zal Telenet Play Sports 2 de race vanaf 15:45 live uitzenden en zal men - in tegenstelling tot wat de website van de organisatie meldt - de race ook kunnen volgen op Eurosport om 16 uur, voorafgaand met een samenvatting van de kwalificaties. Tot slot vindt u hieronder het tijdschema van het komende weekend.
 
SessieDagTijdstip
Shakedownvrijdag15:00 - 15:10
Vrije Trainingen 1zaterdag08:00 - 08:45
Vrije Trainingen 2zaterdag10:15 - 10:45
Kwalificatieszaterdag12:00 - 12:40
Superpolezaterdag12:45 - 13:00
Marrakesh ePrixzaterdag16:03 - 16:48 + 1 ronde

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 7 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakesh.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons