van der Horst

Riyad: Regen gooit roet in het eten - Stoffel Vandoorne snelste

Regin in Ad Diriyah
Regin in Ad Diriyah
Wat een memorabele dag moest voorstellen voor de ABB Formula E in Saoedi-Arabië, viel letterlijk en figuurlijk al in het water. Een zware regenvlaag teisterde de regio, waardoor de raceleiding genoodzaakt was om de eerste vrije training af te gelasten. Daardoor besloten ze om de tweede vrije training uit te breiden naar 30 minuten in plaats van de gebruikelijke 15. Maar na iets meer dan vijf minuten werd de rode vlag al bovengehaald nadat Edoardo Mortara met zijn Venturi rechtdoor schoot in de eerste bocht. Het leek erop dat de Saoedische marshalls nog vrij onervaren zijn, want er was vrij veel tijd nodig om de wagen van de baan te halen waardoor ook FP2 vroegtijdig afgelopen was.
  • LTF
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
In de weinige rondjes die wel werden gereden, was het Stoffel Vandoorne die de snelste tijd op de tabellen zette met een 1:18.868, voor Sam Bird en Sébastien Buemi. Onze andere Belg, Jérôme D'Ambrosio, kwam niet verder dan plaats 15. Normaal werden de kwalificaties afgewerkt in vier groepen, maar door de regenval besloot de raceleiding om te starten met maar twee groepen waar men vijftien minuten krijgen om zich te kwalifceren. D'Ambrosio zal in de eerste groep starten, terwijl Vandoorne zich in groep twee bevindt. Daarnaast werd ook de Superpole geschrapt.

Foto's: Andretti Autosport - Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 15 december 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ad Diriyah.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons