van der Horst

Zürich: Mitch Evans pakt allereerste pole – D’Ambrosio wederom op plek vier

Top vijf van Zürich ePrix Superpole
Top vijf van Zürich ePrix Superpole
Mitch Evans (Jaguar Racing) pakt zijn allereerste pole in de Formule E bij de Zurich e.Prix. De kiwi domineerde zowaar de eerste kwalificatiesessie en zette dit verder in superpole met een tijd van 1:12.811. Tweede is André Lotterer (Techeetah) op +0.137 sec en Sam Bird (DS Virgin Racing) start vanaf een derde plek op +0.211 sec. Opvallendste aanwezigen in de Superpole waren Jérôme D'Ambrosio en José María López (Dragon Team Penske). Beiden pakten respectievelijk de tweede en derde tijd in de eerste kwalificatiesessies en mochten zich meten met de overige drie piloten. Terwijl López een fout maakte in de eerste bocht waar hij miraculeus niet in de muur vloog en op een vijfde plek zal starten, leek D’Ambrosio richting een toptijd te rijden. Maar de Belg verloor veel tijd in de laatste sector waardoor hij, net zoals in Berlijn, van op P4 zal starten .
Jérôme D'Ambrosio - Dragon Racing
Jérôme D'Ambrosio - Dragon Racing
Er waren ook veel opvallende afwezigen in de Superpole. Terwijl de top vijf van de tussenstand de kwalificatiesessie mocht openen, slaagde daarvan alleen Bird er in om zich te plaatsen voor de Superpole. Lucas di Grassi (Audi Sport Abt Team Schaeffler) was best of the rest op P6, terwijl thuisrijder Sébastien Buemi (Renault e.Dams) op plek zeven start. Nicolas Prost (Renault e.Dams) eindigde op een achtste positie en behaalt daarmee zijn beste startplaats dit seizoen, terwijl Daniel Abt (Audi Sport Abt), polesitter van de vorige ronde in Berlijn, en Felix Rosenqvist (Mahindra Racing) de top tien vervolledigden.
 
Jean-Éric Vergne en Sam Bird
Jean-Éric Vergne en Sam Bird
Grootste verliezer van deze kwalificaties was Jean-Eric Vergne (Techeetah). De kampioenschapsleider was als allereerste de baan op, maar verloor, volgens de Fransman, veel tijd in alle bochten waardoor hij vanaf een zeventiende plaats zal moeten starten en dit terwijl zijn dichtste belager (Sam Bird op 40 punten) veertien plaatsen hoger start. Eén ding is zeker, de winnaar zal de geschiedenis in gaan als de eerstvolgende winnaar na Juan Manuel Fangio in 1954, wanneer de laatste circuitrace op Zwitserse bodem verreden werd. U kan de race live volgen vanaf 18.04 uur via de facebookpagina van de Formule E, Telenet PlaySports of Eurosport.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 10 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zürich (Zwitserland).
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons