FR 2.0 Eurocup: Monaco: Max Defourny derde van ingekorte race

Podium Monaco
Regen maakte dat de race voor de Eurocup Formula Renault 2.0 in de straten van Monaco voortijdig werd afgevlagd. Het klassement in de zevende ronde werd als einduitslag genomen en vermits er geen 75% van de voorziene afstand werd afgelegd wordt maar de helft van de punten toegekend. De zege ging naar Sacha Fenestraz (Tech 1 Racing) die van op de pole vertrokken was. Max Defourny (R-ace GP) die als tweede van start ging verloor een plaats aan Ferdinand Habsburg (Fortec Motorsports) en finishte als derde.
  • Prospeed Competition
Max Defourny - R-ace GP
Hevige regen zorgde ervoor dat de race met vertraging van start ging achter de safety car. Na twee ronden achter die safety car werd het groen licht gegeven, Fenestraz behield de leiding terwijl Defourny zijn tweede plaats verloor aan Habsburg. Habsburg zette Fenestraz onder druk maar al snel moest de safety car opnieuw de baan op na een crash tussen Baptista en Daruvala. Bij de herstart probeerde Defourny de tweede plaats terug te pakken maar hij ging wijd in Racasse en verloor een plaats aan Dorian Boccolacci, maar op dat moment werd de rode vlag bovengehaald waardoor het klassement van de ronde daarvoor als einduitslag genomen werd. Boccolacci werd alsnog vierde na Defourny en voor Nikita Mazepin (AFV) en Henrique Chaves (AVF). Defourny staat in de puntenstand tweede met 62,5 punten, Lando Norris blijft leider met 68 punten.

Foto's: Racing International Photography