van der Horst

Freddy Loix mikt met Škoda op vierde titel, maar wegen met BMA scheiden

Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
De regerende Belgische kampioen Freddy Loix maakt in 2016 opnieuw jacht op de Belgische titel. Dat kondigde Škoda die opnieuw een R5-wagen zal inzetten, woensdag aan. Opvallend: Loix en Škoda doen dit jaar niet langer beroep de diensten van BMA, de Luikse renstal van Bernard Munster. Het Franse 2C Compétition genoot de voorkeur.
  • Prospeed Competition
2C Compétition - Peugeot 207 S2000
2C Compétition - Peugeot 207 S2000
“Na een periode van twee jaar waarin ŠKODA België, Freddy Loix, Johan Gitsels samen met Bernard Munster en het BMA-Autosportteam het BK rally gedomineerd hebben, komt er een einde aan de intense en zeer succesvolle samenwerking” zegt Vincent Struye, marketingmanager bij Škoda België.



Eind vorig jaar reed Fast Freddy de Rallye du Var met een Škoda R5 uit de Franse renstal. Dat was toen al genoeg om de geruchtenmolen op gang te brengen. Toen BMA eerder deze week zijn twee Škoda's te huur aanbod, zwengelde het gefluister opnieuw aan.

Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
"Bij het samenstellen van het programma voor 2016 hebben we alles herbekeken. Laat ons zeggen dat we op een strenge, maar correcte manier als goede huisvader ons budget hebben geëvalueerd. Daaruit bleek dat er toch wel een belangrijk verschil was tussen 2C Compétition en BMA-Autosport. Het was absoluut geen makkelijke beslissing, maar wel een noodzakelijke om het programma van 2016 veilig te stellen. We zijn Bernard Munster en iedereen van het team zeer dankbaar voor de twee fantastische jaren en wensen hen nog veel succes in de toekomst", aldus Struye.

2C Compétition - Peugeot 307 WRC
2C Compétition - Peugeot 307 WRC
Loix vindt met 2C Compétition een vertrouwde partner terug. De Limburger maakte met dat 2C in 2012 nog jacht op de Franse titel, zonder succes weliswaar. In 2013 verging het Loix beter. Hij werd toen voor het eerst kampioen van België aan het stuur van de Ford Focus WRC.

Škoda laat nog weten dat de voorbereidingen de eerstvolgende weken zullen aanvatten. Het doel is duidelijk: een vierde opeenvolgende titel in het Belgische rallykampioenschap en een elfde zege in de Rally van Ieper.

Foto's: Sandro Delaere & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 6 januari 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons