van der Horst

Frédéric Vervisch: "Een derde plaats die aanvoelt als een overwinning"

Fred Vervisch - Comtoyou Racing
Fred Vervisch - Comtoyou Racing
Frédéric Vervisch' aantreden dit weekend op de Slovakia Ring, decor voor de zesde WTCR-meeting van het jaar, was er een met ups en downs. Race 1 was er één om snel te vergeten, beter verging het hem in de kwalificatie voor races 2 en 3 waarin hij voor amper 23/1000sten naast deelname aan de shoot out met vijf greep. Een met Pepe Oriola gedeelde zevende chrono leverde de West-Vlaming voor race 2 een startplaats op de tweede rij op maar werd aan de finish ingeruild voor een achtste stek. In het afsluitend treffen op zondagmiddag reed de Comtoyou-rijder zich evenwel in de kijker. Niet alleen diens blitsstart die hem in één klap drie plaatsen winst opleverde mocht er zijn, vooral de manier waarop hij zijn derde stek - na het uitvallen van Yvan Muller - voor een fel opzittende Thed Björk verdedigde sprak tot de verbeelding. Een episch duel gekruid met menig contact waarbij de Audi-fabrieksrijder voor luttele 39/1000sten aan het langste eind trok, met een derde WTCR-podium als beloning.
Fredéric Vervisch met Aurélien Comte en Norbert Michelisz op het podium
Fredéric Vervisch met Aurélien Comte en Norbert Michelisz op het podium
"Een derde plaats die aanvoelt als een overwinning" aldus Vervisch aan de aankomstlijn. "Beter nog dan mijn tweede plaats op de Nürburgring of een of andere zege in een ander kampioenschap. Het is fantastisch om vooraan te starten en dan de job af te werken. Maar wanneer je zoals ik pas als zevende aanzet en na een prima start in een positie rijdt waar je gezien jouw gebrek aan snelheid eigenlijk niet hoort te zijn maar deze toch kan vasthouden, dan geeft dit een erg goed gevoel.

Fred Vervisch
Fred Vervisch
Ik kwam  immers het hele weekend snelheid tekort en was er dan ook van overtuigd dat ik het niet zou halen. De eerste twee, drie ronden waren oké maar dan viel ik terug. Ik heb echt alles gegeven want ik besefte dat indien er me één voorbij zou gaan, de rest zou volgen. Die jongens hebben allemaal zoveel ervaring en kennen alle truuken van de foor. Dat de Audi RS 3 LMS een goede topsnelheid op het rechte eind had was een welgekomen hulp. Ik ben ontzettend blij, dit was één van mijn beste wedstrijden, precies omdat ik zo hard voor dit resultaat heb moeten vechten".

Foto's: FIA WTCR & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 15 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons