van der Horst

Frédéric Vervisch mag van Audi DTM-bolide uitproberen: "Jongensdroom komt uit"

Rene Rast - Audi
Rene Rast - Audi
Op het einde van het seizoen organiseert de DTM traditiegetrouw de zogeheten "young driver test". Daarin krijgen slechts enkele uitverkorenen de kans om voor het eerst een DTM-wagen uit te proberen. Eén van de deelnemers is dit keer een Belg; Audi geeft immers hun fabriekspiloot Frédéric Vervisch de kans om het stuur te nemen van de Audi RS5 DTM. De test gaat dit jaar door van 10 tot en met 12 december in Spanje op de omloop in Jerez. Naast Vervisch komen voor Audi ook de Italiaan Mattia Drudi en de Noorse rallycross-piloot Andreas Bakkerud in actie. Uit de Formule 3 zien we dan weer Ferdinand Habsburg en Jonathan Aberdein. Het vijftal zal zich kunnen meten met referentierijder Benoît Tréluyer.
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
"De kans die Audi mij geeft is opnieuw een jongensdroom die uitkomt" aldus Frédéric Vervisch. "Het is een verrassing voor mij om dit te mogen doen, al heeft mijn manager Angélique Detavernier er alles aan gedaan om dit mogelijk te maken. Ik weet niet goed wat ik ervan moet verwachten. Zo'n DTM-wagen is als een GT maar dan met nog meer downforce en ik weet niet hoe snel ik mijn rijstijl daaraan kan aanpassen. Nu, in het verleden was ik steeds snel met voor mij nog onbekende auto's, dus dat zal zeker meegespeeld hebben in de keuze van Audi. Het zal eveneens de eerste keer zijn dat ik op de omloop van Jerez rij, maar ik ga zeker mijn uiterste best doen om er iets moois van te maken. Jammer genoeg zijn alle zitjes bij Audi voor volgend seizoen al gevuld dus op korte termijn zal het resultaat van de test niet zo belangrijk zijn. Maar op lange termijn kan een goed resultaat zeker positieve gevolgen hebben."

Daarnaast zal het Team WRT in Jerez een eerste kans krijgen om deel te nemen aan een DTM-test ter voorbereiding op de nieuwe uitdaging in 2019.

Foto's: Arne Simons & Frédéric Vervisch PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 27 november 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons