van der Horst

Fuji: Opnieuw tegenslag voor Bertrand Baguette

Bertrand Baguette/Daisuke Nakajima - Nakajima Racing Honda NSX
Bertrand Baguette/Daisuke Nakajima - Nakajima Racing Honda NSX
De Honda NSX van Nakajima Racing presteerde in Fuji al beter dan bij de eerste race maar toch werd onze landgenoot Bertrand Baguette niet beloond met een mooi resultaat. De wit-blauw gekleurde bolide startte van op de twaalfde plaats en baande zich een weg naar voren tot een lekke band een einde maakte aan de opmars. Twee ronden gingen verloren alvorens het euvel hersteld was waardoor Baguette en Daisuke Nakajima pas als twaalfde de eindmeet overschreden.
“Op het circuit van Fuji westen we onze Honda NSX op een twaalfde plaats te kwalificeren”, steekt Baguette van wal.“We hebben allicht voor wat te harden banden gekozen, denkend dat ze ons bij deze wedstrijd over 500 km. van pas zouden komen.”
 
Baguette nam de start van de race en wist al snel enkele plaatsen te winnen, toen hij de pits kwam opzoeken om het stuur over te laten aan zijn teamgenoot Daisuke Nakajima, lag hij al in zevende stelling. Aanvankelijk wist de Japanner die positie te handhaven tot een lekke band hem dwong om de pits op te zoeken. Twee ronden verloor de wagen bij het incident en meer dan een twaalfde plaats zat er dan niet meer in. “Natuurlijk is dat wat ontgoochelend”, geeft Baguette toe, “Gedurende de wintertests wisten we op deze omloop een vierde tijd neer te zetten. Maar wat wil je er aan doen? In de autosport kan je niet altijd alle parameters controleren.”

Foto: Hona Motor Europe Ltd
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Super GT op zondag 3 mei 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons