van der Horst

Geen BMW Racing Cups meer dit seizoen

Van der Horst Motorsport - BMW Clubsport Trophy
Van der Horst Motorsport - BMW Clubsport Trophy
Jan Horemans, organisator van de BMW Racing Cups, meldde ons vandaag dat er dit jaar geen BMW 325i Clubsport Trophy en geen BMW M235i Racing Cup Belgium wordt georganiseerd. Als reden haalde hij de voortdurend stijgende kosten aan alsook het beperkte aantal ontvangen inschrijvingen. Hiermee is ons land weer twee instapklasses armer, voorzeker de BMW 325i Clubsport Trophy liet meerdere rijders toe om hun eerste stappen te zetten in de autosport.
MSE - BMW M235i
MSE - BMW M235i
Eind vorig jaar was de organisatie van de BMW Racing Cups nog vol goede moed, er was zelfs sprake van een derde klasse. Nu valt, op minder dan een maand van de voorziene aftrap, plots het doek over beide cups. Zowel de BMW 325i Clubsport Trophy als de BMW M235i Racing Cup Belgium zouden het seizoen aanvangen tijdens de Spa 400, de eerste manche van het BGDC. Voor deze race ontving Horemans nog een tiental inschrijvingen, maar slechts weinig teams bevestigden hun inschrijving voor de daarop volgende races.

QSR Racingschool - BMW 325i
QSR Racingschool - BMW 325i
Eerder dan de cups die financieel onleefbaar geworden waren verder te zetten vond Jan Horemans het fair tegenover de teams om de stekker er uit te trekken. Wel kunnen de teams die beschikken over een BMW M235i Racing Cup of een BMW 325i en die willen inzetten in andere series zoals de Belcar of de BGDC, rekenen op technische, logistieke en administratieve ondersteuning van de Racing Cups-organisatie indien zij dit wensen.

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op dinsdag 27 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings New Race Festival en Spa 400.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons