van der Horst

Geen F3 meer in 2019 voor Volkswagen Motorsport dat zich focust op productiewagens

VW Golf GTI TCR
VW Golf GTI TCR
De recente aankondiging door de FIA van een monomerk FIA Formula 3-kampioenschap in 2019 heeft als gevolg dat Volkswagen Motorsport een punt zet achter zijn F3-betrokkenheid als motorleverancier. De sportafdeling van de Duitse constructeur gaat zich in de nabije toekomst ten behoeve van zijn klanten nog meer toeleggen op productie-gerelateerde wagens zoals de succesrijke Golf GTI TCR en de nieuwe Polo GTI R5 rally.
VW Polo R5
VW Polo R5
"De Golf GTI TCR  is nu wereldwijd al een belangrijke ambassadeur voor het merk in een rits raceseries en we beogen een zelfde doel in rally met de nieuwe Polo GTI R5" legt onze landgenoot Sven Smeets, Volkswagen Motorsport Director, de accentverschuiving uit. "Beide bolides zijn aantrekkelijk voor zowel professionele klantenteams als voor getalenteerde youngsters en het stelt ons in staat een vervolg te breien aan onze langetermijn filosofie om jeugdig talent kansen te bieden. In F3 kunnen we terugblikken op drie succesrijke decennia en ook in 2018 zullen we onze F3-klanten alle nodige steun verschaffen opdat zowel het FIA Formula 3 European Championship als de FIA Formula 3 World Cup in Macau succesvol kunnen worden afgerond" aldus Smeets nog.

Het Franse Sébastien Loeb Racing dat dit jaar in het WTCR aanzet met twee VW Golf GTI TCR voor oud-WTCC-kampioen Rob Huff en racewinnaar Mehdi Bennani, zit voor de toekomst alvast gebeiteld.

Foto's: VW Motorsport

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 13 maart 2018.
  • AG Metals

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons