van der Horst

Geen nieuwe motor nodig voor Kimi Räikkönen

Kimi Raikkonen - Ferrari
Kimi Raikkonen - Ferrari
Voor de Grote Prijs van Monaco van volgende week zal Kimi Räikkönen dezelfde krachtbron gebruiken waarmee hij vorige zondag mee aan de start kwam tijdens de race in Spanje. Tijdens de wedstrijd verloor de Fin echter vermogen en moest hierdoor de strijd staken. Naar verluidt was de oorzaak van zijn opgave gelinkt aan een probleem met de bekabeling. Hierdoor werkten de cilinders aan de linkerkant van de motor niet meer. De krachtbron heeft geen terminale schade opgelopen en zal weer kunnen gebruikt worden in Monte Carlo.
  • Curbstone
Kimi Raikkonen & Sebastian Vettel
Kimi Raikkonen & Sebastian Vettel
Afgelopen vrijdag moest Räikkönen een nieuwe motor, turbo en MGU-H laten installeren nadat de oudere delen tijdens de vrije trainingen in rook opgingen. Deze componenten hadden echter tot het einde van de race in Monaco moeten meegaan, om nadien in Canada vervangen te worden door een nieuwe evolutie van de krachtbron. Ferrari plant om de nieuwe update tijdens het weekend in Noord-Amerika te introduceren. Het is dus waarschijnlijk dat Iceman tot de race in Duitsland in juli moet wachten voor hij deze upgrade krijgt. M.a.w. vier wedstrijden langer met een oudere spec rijden dan teamgenoot Sebastian Vettel.

Foto's: Georges De Coster

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op dinsdag 15 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Monaco.
  • Footprints

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons