van der Horst

Gentlemen's Trophy voor Verstaete - Van Dierendonck eerste leider

NSC - Lamborghini Gallardo GT3
NSC - Lamborghini Gallardo GT3
Volgens dezelfde filosofie als de Junior Trophy pakt Kronos Events nu ook uit met een Gentlemen’s Trophy, voorbehouden aan rijders die geboren zijn voor 24 april 1964. Naast de jury die elk weekend kiest voor de « Gentlemen of the Meeting » en een Belgisch Kampioen « Gentlemen’s Trophy », op basis van de vijf beste resultaten, krijgt de winnaar, met de steun van de JRM Group, de officiële partner van Nismo in Europa, een test aangeboden in een Nissan GT-R NISMO GT3!
Na afloop van het New Race Festival kende de jury de Gentlemen’s Trophy toe aan Thierry Verstraete, de onfortuinlijke rijder van de Lamborghini Gallardo GT3, die op een zucht van de eindmeet werd betrokken in een spijtig raceincident, waarbij de mooie Italiaanse bolide zwaar werd beschadigd. De baas van het NSC Motorsport werd dus niet beloond voor de sterke race die hij bijna had afgewerkt in het gezelschap van co-rijders Pieter Dubois en Nick Catsburg. Dat de Lamborghini nr. 14 een belangrijke tegenstrever wordt in Endurance Pro, bewees het trio met het verwezenlijken van de snelste rondetijd in race.
 
Nicolas Van Dierendonck-Olivier Van Oost - Thems Racing by Powercars
Nicolas Van Dierendonck-Olivier Van Oost - Thems Racing by Powercars
In de punten van het Gentlemen’s-Kampioenschap leidt Nicolas Vandierendonck, na de zege in Endurance Cup, en hij gaat Frank Beliën, 2de in Endurance Pro, en Eric van de Poele, 3de in Endurance Trophy, vooraf.
 
BRCC Gentlemen’s Championship:
 
1.Nicolas Vandierendonck 25; 2. Frank Beliën 20; 3. Eric van de Poele 16; 4. Pol Stoffel 13; 5. Chris Mattheus, Pierre Grivegnée 11; 6. Thierry Verstraete 9; 7. Frank Thiers 8; 8. Pierre Piron 7; 9. Patrick Van Glabeke 6

Foto's: Martijn Wouters-Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op woensdag 30 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons