van der Horst

Gianni Morbidelli vervoegt Giovanardi bij Team Mulsanne

Gianni Morbidelli
Gianni Morbidelli
Zoals enigszins verwacht zette na Fabrizio Giovanardi nu ook oud-F1-rijder en toerwagenhotshot Gianni Morbidelli zijn handtekening onder het contract dat hem in 2018 bindt aan het Team Mulsanne. Het team runt dit jaar twee door Romeo Ferraris ontwikkelde Alfa Romeo Giulietta TCR in het FIA WTCR by Oscaro en versterkte zich daartoe met Hexatron-ingenieur Marco Calovolo en marketingspecialist Nicolo Castello. Met Morbidelli krijgt het WTCR-startveld er andermaal een ervaren en snelle kandidaat bij, ééntje die enig duw- en trekwerk geenszins schuwt en dat kan het spektakel alleen maar ten goede komen.
  • VR Racing
Morbidelli (50), die 67 keer aan de start van een F1 Grand Prix stond vooraleer met succes zijn heil in de toerwagenracerij te zoeken, racete eerder reeds in het BTCC, ETCC alsook in de beginjaren van het WTCC voor Alfa Romeo.
Naderhand o.m. aan de slag in de Italiaanse Superstars Series, was hij in 2015 met een vierde stek één van de smaakmakers van het TCR International Series-openingsseizoen. Andermaal aan boord van een West Coast Racing Honda Civic snelde hij in 2016 naar een zesde stek, een plaats die hij ook in 2017 voor het Zweedse team uit de brand sleepte, zij het aan het stuur van een VW Golf GTI TCR. Tot dusver liet hij zes TCR-zeges optekenen, uitkijken maar of hij die score aan het stuur van de Alfa weet aan te dikken. Michela Cerruti, de Operations Manager van Romeo Ferraris, rekent in elk geval op de rijke ervaring van de beide rijders om het potentieel van de Alfa Romeo in de verf te zetten.
 
Dusan Borkovic en Davit Kajaia raceten vorig jaar twee Alfa's in de TCR International Series zodat hun namen aanvankelijk als kandidaat-rijders over de tongen gingen. Zowel Morbidelli als Giovanardi mochten evenwel de Alfa Romeo Giulietta recent in Monza aan de tand voelen; dat beide Italianen het groen-wit-rode verhaal rond zouden maken, lag dan ook in de lijn der verwachtingen. Morbidelli is overigens goed geplaatst om met kennis van zaken de kwaliteiten van de WTCR/TCR-concurrentie in te schatten. Samen met Daniel Lloyd onderwierp de Italiaan in het Spaanse Valencia alle modellen immers aan de belangrijke BoP-test.
 
Foto's: FIA WTCRSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 23 maart 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons