van der Horst

Gillet Vertigo PIKE’X PEAK met geheime evoluties naar Pikes Peak

Gillet Vertigo PIKE’X PEAK
Gillet Vertigo PIKE’X PEAK
Op donderdag 17 mei reed de Gillet Vertigo PIKE’X PEAK, de Belgische wagen waarmee Vanina Ickx dit jaar deelneemt aan de beruchte Pikes Peak heuvelklim in Colorado, zijn eerste meters op Circuit Zolder. De wagen was maar net klaar en verscheen ongeverfd en zonder enige belettering op het circuit. Opvallend was dat de wagen een andere look had dan het gepresenteerde model op het autosalon, vooral de voorkant oogde veel minder impressionant zonder grote splitter. Maar nu blijkt dat de wagen op Zolder nog niet in zijn finale uitvoering verscheen, zo liet ontwerper Tony Gillet weten.
Gillet Vertigo PIKE’X PEAK
Gillet Vertigo PIKE’X PEAK
Met onbespoten koolstof koetswerk en met een opvallende open neuspartij, zo verscheen de Gillet Vertigo PIKE’X PEAK donderdag op het circuit Zolder. Vanina Ickx werkte er een twetal testsessies af met een motor die begrensd was op 5000 toeren per minuut. De motor leverde alvast geen probleem op, maar het waren de remmen die het team de meeste kopzorgen bezorgden. Na de test liet Tony Gillet weten dat de wagen nog fel zal evolueren, vooral wat de voorkant betreft. Hoe die er uit gaat zien, wil Gillet nog niet onthullen maar het zal wel totaal verschillend zijn van wat te zien was op de voorlopige tekeningen die eerder werden vrij gegeven.

Vanina Ickx
Vanina Ickx
De motor gaat nu de testbank op en daarna staat er een testsessie gepland op het circuit van Mettet, waarna het richting Pôle Mécanique nabij Alès-Cévennes gaat waar Romain Dumas, die de Pikes Peak race al won, het team zal vervoegen om Vanina Ickx bij te staan. Na deze sessie wordt de Vertigo PIKE’X PEAK verscheept naar Colorado waar er nog drie testdagen voorzien zijn. De kwalificaties voor de race zijn op vrijdag 22 juni, de race zelf op zondag 24 juni.

Foto's: Niels Vaeck
 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons