van der Horst

GP Oostenrijk: Max Verstappen klopt beide Ferrari-rijders in eerste kwalificatie

Max Verstappen - Red Bull RB19
Max Verstappen - Red Bull RB19
Geen verandering aan de horizon van de Formule 1. Ook voor de Grote Prijs van Oostenrijk start WK-leider Max Verstappen (Red Bull Racing) op de polepositie. De Nederlander was een fractie van een seconde sneller dan Charles Leclerc (Ferrari) en diens teamgenoot Carlos Sainz. Sergio Perez (Red Bull Racing) kon geen geldige rondetijd neerzetten in Q2 en start zondag pas vijftiende.
De Grote Prijs van Oostenrijk is een manche met sprintwedstrijd en dus werd er al op vrijdagavond gekwalificeerd op de Red Bull Ring. Voor tot de nok gevulde tribunes met Nederlandse supporters stelde Max Verstappen zijn thuisland niet teleur. Meer nog: zowel in Q1, Q2 als Q3 was de tweevoudige wereldkampioen onklopbaar.

Ferrari mag opnieuw (valse?) hoop koesteren dankzij de tweede en derde tijd voor Charles Leclerc en teamgenoot Carlos Sainz, die beter deden dan de verrassende Lando Norris (McLaren) en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes). Aston Martin is op zoek naar een betere vorm en parkeerde beide wagens op de zesde (Lance Stroll) en de zevende plek (Fernando Alonso).

Zowel Oscar Piastri (McLaren) als Sergio Perez (Red Bull Racing) verloren hun rondetijden in Q2 door het overschrijden van de limieten van het circuit. De gelukkige was Alexander Albon, die met zijn Williams in extremis kon doorstoten naar het beslissende deel. George Russell (Mercedes) daarentegen had niet genoeg aan de twee diskwalificaties om een top 10-plaats te noteren. De Brit start elfde.

Morgen is er niet alleen de sprintrace in Spielberg, maar ook de kwalificatiesessie voor die confrontatie, die op het middaguur worden gestart. Vanaf 16.30u wordt er vervolgens geracet.

Foto: F1.com



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons