van der Horst

Grand Prix weekends worden teruggebracht naar drie dagen

Sfeerbeeld F1 GP België 2016 Public Pitlane Walk
Sfeerbeeld F1 GP België 2016 Public Pitlane Walk
Alle activiteiten die tot nu op de donderdag voor een Grand Prix weekend plaatsvonden, waaronder persactiviteiten en de technische keuring, verhuizen vanaf dit jaar naar de vrijdag, zodat een GP weekend gereduceerd wordt tot drie dagen. De vrije trainingen op vrijdag worden dan weer langer en duren nu 90 minuten in plaats van 60 minuten.
  • STX Motorhomes
FIA Technische Controle
FIA Technische Controle
Op donderdag vinden vanaf dit jaar geen activiteiten plaats op de circuits voor een Grote Prijs, ook niet in Monaco waar al op woensdag de piste openging. De persbabbel van de rijders met de pers zal dus vanaf nu op vrijdag moeten plaats vinden, deels op de middag, deels na de laatste vrije training van die dag. Ook de technische keuring verhuist naar vrijdag morgen. Daardoor wordt de aanvang van de eerste vrije training verlaat naar 13u00, terwijl de tweede vrije sessie start om 17u00. Beide trainingen duren nu wel negentig minuten.

Op zaterdagmorgen voor de derde vrije training moeten de rijders tijd maken voor fan activiteiten waaronder maar niet enkel een handtekeningsessie waarop iedere rijder minstens 15 minuten dient present te tekenen. Die derde vrije training behoudt de duur van 60 minuten en gaat van start om 12u00. De kwalificatie begint dan weer om 15u00. De tijdsindeling voor de zondag wordt niet gewijzigd.

Foto's: Georges De Coster & Hans Van Onsem
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op maandag 17 januari 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons