van der Horst

Maxime Soulet moet zitje op SRT Corvette afstaan

Maxime Soulet
Maxime Soulet
Wanneer het GT Open kampioenschap komend weekend zijn tenten opslaat op de omloop van Silverstone, zal Maxime Soulet er niet meer bij zijn. De Belg die met de SRT Corvette C6.R GTE al twee overwinningen op zijn naam wist te schrijven ziet zich gedwongen om plaats te maken voor de Brit Archie Hamilton. De rijkwaliteiten van Soulet worden niet in twijfel getrokken, maar zoals zo dikwijls in de autosport liggen budgettaire redenen volgens het team aan de basis van de wissel.
  • LTF
Tutumlu/Soulet - SRT Corvette C6/ZR1
Tutumlu/Soulet - SRT Corvette C6/ZR1
SRT keerde na twee jaar afwezigheid dit jaar terug in de autosport, het team van Patrick en Niels Selleslagh schafte zich een Corvette GTE  bouwjaar 2013 aan en schreef de wagen in voor het ganse GT Open kampioenschap, na ook twee manches in het BRCC te hebben afgewerkt.  Samen met Nick Catsburg won Soulet bij de eerste manche op de Nürburgring al direct een race. De Nederlander moest voor de volgende race echter plaats ruimen voor Isaac Tutumlu die de nodige fondsen aanbracht, de Spanjaard won samen met Soulet een race op de omloop van Portimao. Om het seizoen af te maken was men bij echter bij SRT nog op zoek naar extra budget en die werden gevonden bij de Brit Archie Hamilton die de rest van races, waaronder die op Spa, zal afwerken aan de zijde van Tutumlu. Hamilton kwam voorheen al uit in het GT Open maar met een Corvette van het V8 Racing team. 

Foto: Niels Vaeck & CTR PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op maandag 14 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons