van der Horst

GT4 Euro Series: Monza: Van der Ende and Gülden verdelen de pole posities

Racing Team Holland by Ekris - BMW M4 GT4
Racing Team Holland by Ekris - BMW M4 GT4
Op het circuit van Monza gaat dit weekend de GT4 European Series van start. Op vrijdag vonden al de kwalificaties plaats voor de beide races. Ricardo van der Ende was met de Racing Team Holland by Ekris BMW M4 de snelste in de PRO sessie met een tijd van 1:58.907 en sleepte zo de pole voor race 1 in de wacht. Andreas Gülden (Sin R1) topte de tabellen in de tweede kwalificatie voor AM rijders. Jamie Vandenbalck kwam uit bij de PRO’s en met een ronde in 2:01.698 pakte hij de zesde plaats bij de rijders van de Reiter Young Stars Cup. Zijn teamgenote Laura Kraihamer beëindigde de tweede sessie helemaal achteraan.
  • VR Racing
Sofia Car Motorsport - Sin R1
Sofia Car Motorsport - Sin R1
Bij de PRO’s ging de strijd om de pole tussen Ricardo van der Ende en Hendrik Still (Sin R1), zij waren de enigen die onder de 1:59 doken. De Nederlander trok aan het langste eind en was maar 0.067 sneller dan zijn Duitse rival. Peter Terting  (Porsche Cayman) moest al vier tiende seconde toegeven op de tijd van de BMW rijder. Simon Knap zette de tweede BMW van Racing Team Holland by Ekris op de vierde plaats voor de Maserati van Giorgio Sernagiotto.

In de tweede kwalificatiesessie stond er geen maat op Andreas Gülden (Sin R1), die maar even zeven tiende seconde sneller ging dan Marko Helistekangas op de KTM X-BOW van RYS Team Pankl. Ook de derde tijd was voor een piloot uit de Reiter Young Stars Cup, Lennart Marioneck. De Villorba Corse Maserati van Luca Anselmi klokte de vierde tijd voor de identieke wagen van Romain Monti.

Foto's: GT4 European Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op vrijdag 22 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons