Misano: Equipe Verschuur heeft eerste zege binnen

Podium race 2 Misano
Finlay Hutchison en Ricardo van der Ende wonnen met hun McLaren 570S de tweede race voor de GT4 European Series te Misano en schonken Equipe Verschuur alzo een eerste zege nadat hen een dag eerder de overwinning werd ontnomen na een tijdstraf. Gabriele Piana en Razvan Umbrarescu (RN Vision STS BMW M4), zaterdag nog tot winnaars uitgeroepen, pakten nu de tweede plaats, Reinhard Kofler en Ferdinand Stuck behaalden met hun True Racing KTM X-Bow het brons.
Equipe Verschuur - McLaren 570S GT4
Milan Dontje vertrok met de Phoenix Racing Audi van op de pole, maar moest al snel zijn meerdere erkennen in Finlay Hutchison die kwam opzetten vanaf de vierde plaats. In de vijfde ronde ging de McLaren voorbij de Audi en Hutchinson reed zowaar weg van de concurrentie. Na de pitstop bleef de McLaren nu met Van der Ende aan het stuur aan de leiding, terwijl Nicolaj Møller-Madsen nogmaals moest binnenkomen voor een drive through voor het overschrijden van de track limits en zo alle kansen op een podium plaats verloor.

HHC Motorsport - Ginetta G55 GT4
Owega in de Racing One Audi lag na de verplichte pitstop tweede; hij werd gevolgd door Stuart Middleton in de HHC Motorsport Ginetta. De Brit nam de tweede plaats over, maar werd al zelf snel opgejaagd door de BMW van Gabriele Piana. Met het einde van de race in zicht verloor de Ginetta snelheid en zakte weg naar de vijfde positie. De RN Vision STS BMW werd tweede en een uitstekend rijdende Reinhard Kofler snoepte nog de laatste podiumplaats af Nicolaj Møller-Madsen.

Louis-Philippe Soenen - Selleslagh Racing Team Mercedes AMG GT4
Beste geklasseerde Belg was Stéphane Lémeret (3Y Technology BMW M4) op een dertiende plaats. De Nederlanders Herber en Schouten brachten hun Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG GT4 als zestiende over de streep. Vandierendonk/Vannerum (Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG GT4) klasserden zich op plaats 27, Soenen zette de derde wagen van het team op de plaats 32.

Foto's: GT4 European Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 24 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.