van der Horst

Gulf 12 Hours verhuist naar Bahrein

Start Gulf 12 Hours 2018
Start Gulf 12 Hours 2018
De Gulf 12 Hours ruilde eerder zijn gebruikelijke datum half december in voor een programmatie begin januari 2021 en vandaag maakte organisator Driving Force Events bekend dat niet Abu Dhabi, maar Bahrein het strijdtoneel zal vormen voor de tiende editie van de race. Eind 2021 moet de elfde editie dan weer verreden worden op het Yas Marina Circuit. De wedstrijd begin januari zal de naam "Gulf 12 Hours Bahrain" dragen, om het onderscheid te maken met de race in de Verenigde Arabische Emiraten aan het einde van het jaar.
  • STX Motorhomes
AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
Niet één, maar twee edities dus van de Gulf 12 Hours in 2021, uiteraard vanwege de coronacrisis. De organisatie houdt echter vast aan de feestelijkheden op het Yas Marina Circuit en zal de tiende editie van de wedstrijd vieren bij... de elfde editie. Die elfde editie wordt, vanwege de nieuwe F1-kalender, wel met een week verlaat naar 18 december en komt op die manier zeer dicht in de buurt van de Kerstperiode.

ARC Bratislava - Ginetta LMP3
ARC Bratislava - Ginetta LMP3
Of de beslissing om te opteren voor een ander land aan de Perzische Golf gevolgen heeft voor de deelnemersaantallen, is niet geweten. De organisatie belooft snel een nieuwe deelnemerslijsts te publiceren (voor de editie begin januari), waarbij de race nog steeds openstaat voor GT3- en GT4-machinerie. Het plan om geen Porsche Cups, CN Proto's of LMP3's meer toe te laten blijft overeind, maar het blijft afwachten of de Lamborghini Super Trofeo nog present tekent.

De Attempto Racing Audi van o.a. Dries Vanthoor won elf maanden geleden de meest recente editie.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 16 november 2020.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons