van der Horst

Gulf 12H: Valentino Rossi opnieuw aan de start

Alessio Salucci - Valentino Rossi
Alessio Salucci - Valentino Rossi
Valentino Rossi staat ook bij de eerstvolgende editie van de Gulf 12 Hours aan de start. Rossi tekent net als vorig jaar present op een Ferrari van Kessel Racing, die ingezet wordt onder de vlag van Monster VR46 Kessel, en ook aan de bezetting is niets gewijzigd. Vale deelt de Ferrari 488 GT3 nog steeds met zijn manager Alessio Salucci en halfbroer Luca Marini.
  • Powercars
Monster VR46 Kessel - Ferrari 488 GT3
Monster VR46 Kessel - Ferrari 488 GT3
Hoewel Rossi vorig jaar vertelde vooral voor het plezier af te zakken naar de wedstrijd op het Yas Marina Circuit, won de #46 Ferrari niettemin de ProAm-klasse. Rossi en co reden een degelijke race en konden bovendien profiteren van pech bij enkele Pro-wagens om na tweemaal zes uur racen uiteindelijk af te sluiten op het algemene ereschavot, na de twee Attempto Racing Audi's. Valentino Rossi gaf bovendien aan in de toekomst nog heel wat andere enduranceraces op zijn verlanglijstje te hebben staan.

Algemeen podium Gulf 12 Hours 2019
Algemeen podium Gulf 12 Hours 2019
De volgende editie van de Gulf 12 Hours staat niet gepland in december dit jaar, maar werd verschoven naar januari 2021. Bovendien kondigde de organisatoren deze week aan eenmalig te verkassen naar Bahrein, om in december 2021 vervolgens de tiende editie in Abu Dhabi te organiseren - de elfde editie in het bestaan van de race. Met de coronacrisis op dat ogenblik hopelijk ver achter ons, plant de organisatie dat jubilieum niet onopgemerkt te laten voorbijgaan.
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zaterdag 21 november 2020.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons