van der Horst

Guy Smith na Silverstone niet langer 'Bentley Boy'

Guy Smith - Bentley Team M-Sport
Guy Smith - Bentley Team M-Sport
Voormalig Le Mans-winnaar Guy Smith werkt komend weekend in het eigen Silverstone zijn laatste wedstrijd af als officieel Bentley-rijder. De 43-jarige Brit trekt na zeventien seizoenen een streep onder de samenwerking en wordt vanaf de derde manche van de Blancpain Endurance Cup, begin juni in Paul Ricard, afgelost door de Zuid-Afrikaan Jordan Lee Pepper.
Guy Smith, die in 2003 met een Bentley Speed 8 als winnaar aantikte tijdens de 24 Uur van Le Mans, was bij de terugkeer van het merk in competitie ook betrokken bij de ontwikkeling van de eerste generatie van de Bentley Continental GT3. Nu ook de tweede uitgave van de Britse GT3-bolide klaar is voor de strijd, zet Smith dus een stap opzij. Hij blijft weliswaar test- en ontwikkelingsrijder van het merk en zal voortaan ook klantenteams ondersteunen.

Bentley Team M-Sport - Bentley Continental GT3
Bentley Team M-Sport - Bentley Continental GT3
Guy Smith: "Het was absoluut geen gemakkelijke beslissing, maar dit is het juiste moment om afscheid te nemen en jonger talent een kans te geven aan het stuur. Eind vorig jaar heb ik beslist om de nieuwe Continental te laten debuteren in competitie, na betrokken geweest te zijn bij de ontwikkeling, en daarna mijn vertrek aan te kondigen. Het voelt juist aan om ook nog Silverstone mee te pikken."

Jordan Lee Pepper is vanaf Paul Ricard de vervanger van Guy Smith. De Zuid-Afrikaan betwistte vorig jaar nog de 24 Uur van Spa met de derde officiële Bentley, naast Christer Jöns en onze landgenoot Nico Verdonck.

Foto's: SRO - Martijn Wouters

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT Series op dinsdag 15 mei 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons