van der Horst

Henry Hassid derde man bij Marc VDS in Estoril

Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3
Henry Hassid wordt de derde en verplichte ‘bronze’ rijder die het Marc VDS Racing team vervoegt ter gelegenheid van hun terugkeer naar de European Le Mans Series in de 4 Hours of Estoril. Hassid mag dan wel een gentleman rijder zijn, de 55-jarige Fransman verbaast ondanks zijn leeftijd nog steeds vriend en vijand in elke wedstrijd waarin hij aan de start verschijnt. Zo scoorde hij dit seizoen aan de zijde van Nick Catsburg en achter het stuur van een TDS Racing BMW Z4 twee Pro-Am Cup overwinningen in de Blancpain Endurance Series (Paul Ricard en Silverstone), het is overigens ook via de Nederlander dat Hassid uiteindelijk bij het Belgische BMW team terecht kwam.
  • STX Motorhomes
Hassid vervoegt tijdens het weekend van 18 en 19 oktober Bas Leinders en Markus Palttala in Portugal, waar Marc VDS Racing een van zijn BMW Z4 GT3 zal inzetten in de GTC-klasse die tot dusver gedomineerd wordt door Ferrari.
 
“Henry heeft heel wat ervaring en heeft aan het stuur van de BMW Z4 GT3 al een paar hoogstaande prestaties neergezet. Het wordt plezant om nog eens in de ELMS te rijden, want het kampioenschap beschikt over een sterk startveld en de race vormt een compleet andere uitdaging dan de wedstrijden die we recent afwerkten,’ verklaarde Bas Leinders.
 
“De laatste paar jaar hebben ze bewezen een heel professioneel team te zijn. We hopen dat we de Ferrari’s het vuur aan de schenen kunnen leggen, want die bleken dit jaar onklopbaar in de ELMS,” vult Hassid aan. “Estoril is een mooi circuit, dat de BMW Z4 GT3 zou moeten liggen, dat ziet er dus goed uit. Ik heb er al een paar keer geracet en er is altijd een leuke sfeer.”

Foto: Martijn Wouters
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op vrijdag 3 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Estoril.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons