van der Horst

Hockenheim: Winst voor Green in chaotische race - opgave voor Martin

Jamie Green
Jamie Green
Jamie Green (Audi) heeft op grootse wijze een chaotische tweede race gewonnen op Hockenheim. Bij de herstart na een startbotsing verschalkte hij Timo Glock (BMW) en niettegenstaande hij dit iets te vroeg deed en hiervoor vijf seconden straf kreeg won hij alsnog de in de regen eindigende race. Lucas Auer (Mercedes), de winnaar van de zaterdagrace, werd vierde achter Gary Paffett (Mercedes) en Marco Wittmann (BMW). Net als gisteren staan zo de drie merken op het podium. Onze landgenoot Maxime Martin botste na de herstart met René Rast en beiden dienden op te geven.
Maxime Martin - BMW M4 DTM
Maxime Martin - BMW M4 DTM
Na de chaotische start viel al meteen het eerste slachtoffer, Robert Wickens diende zijn Mercedes aan de kant te zetten. De herstart was de eerste volgens het nieuwe reglement, naar Amerikaans voorbeeld plaatsen de wagens zich met twee naast elkaar voor een rollende start. Jamie Green startte uitstekend een haalde Glock in maar vertrok iets te vroeg en diende bij zijn pitstop vijf seconden langer te blijven staan. De Brit wist wat hij diende te doen en reed weg van Auer.

Gary Paffett
Gary Paffett
Inmiddels klom Mattias Ekström op naar plaats drie ten koste van Glock en Paffett. Bijna halfweg de race begon het lichtjes te regenen en Ekström, Glock en Mortara kwamen binnen, weliswaar voor droogweerbanden. Onder steeds nattere omstandigheden dienden Green en Auer nog steeds binnen te komen en zij kozen voor intermediates. Green kwam binnen voor zijn pitstop inclusief zijn straf maar Auer bleef verrassend nog één rondje doorrijden.

Marco Wittmann
Marco Wittmann
Nadat iedereen zijn verplichte pitstop had afgewerkt had Green nog steeds de leiding met Auer meer dan tien seconden achter zich. De rijders die bij hun eerste pitstop voor droogweerbanden kozen zakten natuurlijk terug in de stand na een tweede pitstop ten voordele van zij die onmiddellijk voor intermediates hadden gekozen. Zo maakten Marco Wittmann, Paffett en Nico Müller de top vijf vol. Na een foutje van Auer zakte de Oostenrijker terug tot de vierde positie. Niet veel later ging Paffett ook aan Wittmann voorbij voor plaats twee. Zo won Green een indrukwekkende race vóór Paffett, Wittmann, Auer, Müller en Paul di Resta.

Foto's: Hans Van Onsem
 Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 7 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Duitsland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons