van der Horst

Hockenheim: Jules Gounon stelt titel veilig met overwinning in Race 1

Daniel Keilwitz - Jules Gounon
Daniel Keilwitz - Jules Gounon
Met nog een race te gaan heeft Jules Gounen de titel in de ADAC GT Masters veiliggesteld. Er stond vandaag op het circuit van Hockenheim geen maat op de Callaway Competition Corvette C7 GT3-R van de 22-jarige Fransman en Daniel Keilwitz. De wagen vertrok van op de pole en reed vervolgens van start tot finish aan de leiding. Voor Gounon was het zijn derde overwinning van het seizoen, de tweede voor teamgenoot Keilwitz die enkele wedstrijden moest missen met een gebroken been.
Start ADAC Hockenheim race 1
Start ADAC Hockenheim race 1
Christopher Mies en Connor De Phillippi, de kampioenen van vorig jaar, werden vandaag tweede op net geen seconde achterstand in hun Land Motorsport Audi R8 LMS. Het duo ging als vierde van start en wist zich een weg naar voren te banen, maar met een achterstand van 40 punten op Gounon was de titel reeds buiten bereik. In de puntenstand bij de teams bedraagt het verschil tussen Land Motorsport en Callaway echter 15 punten. Het podium werd vandaag vervolledigd door de Zakspeed Mercedes-AMG GT3 van Luca Stolz en Luca Ludwig.

>>> UITSLAG ADAC GT MASTERS HOCKENHEIM RACE 1 (PDF) <<<

Foto's: ADAC



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 23 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim ADAC.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons