van der Horst

Hong Kong: Nieuwssprokkels in aanloop naar de ePrix

Hong Kong ePrix 2017
Hong Kong ePrix 2017
Morgen wordt in Hong Kong het Chinese luik van de ABB Formula E afgetrapt en naar aanloop van deze ePrix bleef het ook niet stil na de race in Mexico City. Zoals tijdens de vorige manches gingen wij over de nieuwtjes in de paddock die in de tussentijd geregistreerd werden. Autosport.be somt ze voor u op.
  • Powercars
Jérôme D'Ambrosio
Jérôme D'Ambrosio
*** Dit jaar heeft is de Hong Kong ePrix een iets feestelijkere editie. Het is namelijk de 50ste ePrix die verreden zal worden. Dat het kampioenschap toch wel wat aan populariteit gewonnen heeft, zou Alejandro Agag alleen maar kunnen van dromen toen het allemaal startte eind 2014 in de straten van Peking. Van het huidige veld hebben maar vijf piloten alle races meegemaakt: Lucas Di Grassi, Sam Bird, Nelson Piquet Jr., Daniel Abt en onze eigenste Jérôme D'Ambrosio.

Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01
Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01
*** Eerder deze week gaf Mercedes een teaser vrij van hun Gen2-wagen: de Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01. Mercedes vervoegt het veld vanaf seizoen zes en zal gerund worden door HWA Racelab - dat nu al data verzameld voor de komst van de Duitse constructeur. Dat Mercedes dit programma serieus neemt laten zij toch blijken. De aandrijving voor de Silver Arrow 01 wordt namelijk in hun fabrieken in Brixworth geprepareerd, de thuisbasis van hun Formule 1 team. De wagen werd ook publiekelijk voorgesteld tijdens op het autosalon van Genève. Binnenkort zullen zij de eerste testritten afleggen, met onder meer Stoffel Vandoorne aan het stuur.

Lucas Di Grassi en Sébastien Buemi
Lucas Di Grassi en Sébastien Buemi
*** Volgens onze collega's bij e-racing365 zou Sébastien Buemi een contract hebben getekend bij Nissan e.Dams voor volgend seizoen. De Zwitser die nog in seizoen twee kampioen werd, zal daarmee voor een zesde seizoen op rij voor de Japans-Franse équipe uitkomen en zal naar alle waarschijnlijkheid zoals de vorige seizoenen zijn programma verdelen tussen de Formule E en het FIA WEC met Toyota.

Start Jaguar I-Pace eTrophy Mexico City
Start Jaguar I-Pace eTrophy Mexico City
*** Dit weekend zal de Formule E weer vergezeld worden door de Jaguar I-Pace eTrophy, dat zijn derde manche aangaat. Net zoals bij de manches in Riyad en Mexico City wordt er weer een VIP-piloot uitgenodigd. Ditmaal krijgt Darryl O'Young de eer. O'Young heeft een verleden in ondermeer de WTCC en nam al deel aan verschillende GT-races en rijdt een heuse thuisrace. In de tussenstand is het de Britse Katherine Legge die aan de leiding gaat met één punt voorsprong op Simon Evans, Sérgio Jimenez en teamgenoot Bryan Sellers.

Alejandro Agag en Jean-Éric Vergne
Alejandro Agag en Jean-Éric Vergne
*** Desondanks de vier interessante races die we al voorgeschoteld kregen, morren de piloten toch over het reglement. Eerst was er zware kritiek van Jean-Éric Vergne over de kwalificatieformat nadat niemand van de top vijf in het klassement de Superpole behaalde in Santiago. Daarnaast wil men ook wijzigingen zien aan de huidige raceformat, voornamelijk het extra toevoegen van tijd na een safety car- of full course yellow procedure. Toch houdt Alejandro Agag het been stijf over de huidige regels, zo verklaarde hij aan motorsport.com. "Ik zie niet in waarom er iets moet veranderen. Het niet aankomen aan dingen die goed draaien, dat is één van de credo's waar ik mij aan hou. De laatste vier races waren waarschijnlijk de beste in de geschiedenis van de Formule E.": verklaarde de CEO. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Foto's: Formula E - Mercedes - JaguarDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 9 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hong Kong.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons