van der Horst

Hongaar Attila Tassi flankeert Tiago Monteiro bij KCMG

Attila Tassi - KCMG
Attila Tassi - KCMG
Met de Hongaarse youngster Attila Tassi (19) vervolledigt constructeur Honda het officiële rijderskwartet dat de kleuren van het merk zal verdedigen in de World Touring Car Cup ofte WTCR. Eerder raakte bekend dat All-INKL.Com Münnich Motorsport dit jaar twee Honda Civic Type R TCR inzet voor het Argentijnse duo Nestor Girolami - Esteban Guerrieri en dat ook Tiago Monteiro andermaal van de partij zal zijn. Laatstgenoemde krijgt dus Tassi als teamgenoot binnen KCMG, het Honda-klantenteam uit Hong Kong waarmee Tassi vorig jaar vierde eindigde in TCR Europe en dat toen tevens het teamkampioenschap won.
Tiago Monteiro
Tiago Monteiro
Het was even afwachten met welk team Tiago Monteiro na een revalidatieperiode van 415 dagen zou terugkeren naar de competitie. Honda Racing wist vandaag finaal te melden dat de Portugees aan de start komt in een door KCMG gerunde Honda Civic Type R TCR. Het in 2007 door Paul Ip opgerichte team met basis in Hong Kong won ontelbare titels in zowel Aziatische eenzitter- als GT-klassen, zegevierde onder meer anno 2015 in de LMP2-klasse in Le Mans en zet dit seizoen twee officiële Nissan GT-R Nismo GT3 in in de Intercontinental GT Challenge.

Attila Tassi - KCMG
Attila Tassi - KCMG
Het team dat deel uitmaakt van de KC Group kan inmiddels ook op flink wat toerwagenervaring terugbuigen. Zo stak het afgelopen jaar met JAS Motorsport-testrijders Josh Files en Attila Tassi als piloten de teamtitel in TCR Europe op zak, waarbij Tassi vierde eindigde na tot de laatste manche in de running voor de titel te zijn gebleven. Beide rijders werden dan ook als mogelijke teamgenoot naast Monteiro getipt. Dat Tassi hierbij op de steun van sponsor Hell Energy kon rekenen, deed de weegschaal wellicht in het voordeel van de intrinsiek snelle Hongaar doorslaan.

Tassi, die anno 2017 aan het stuur van een door Norbert Michelisz opgerichte M1RA-team gerunde Civic vicekampioen werd in TCR International achter Jean-Karl Vernay, kreeg net als het KCMG-team al een idee van het WTCR-niveau nadat hij van organisator Eurosport Events een wild card voor de manche op de Hungaroring had toegestopt gekregen.

Attila Tassi - KCMG
Attila Tassi - KCMG
"Ik ben erg opgetogen met mijn nieuw verworven status van Honda-piloot en de promotie naar WTCR met KCMG. Dankbaar ook om als 19-jarige deze kans te krijgen. Tot dusver wist ik me altijd in de strijd om overwinningen en podiums te mengen; na mijn wild card vorig jaar op de Hungaroring besef ik evenwel dat ik nog nooit op zo'n hoog niveau heb gestreden. Ik zie dit dan ook als een leerjaar, ook al omdat veel omlopen onbekend terrein voor mij zijn. De sfeer binnen het team is echter ideaal voor een jonge rijder als ik en ik hoop dan ook enkele prima resultaten te kunnen boeken", aldus Tassi.


KCMG
KCMG
Paul Ip, KCMG Team Principal: “We  zijn erg blij een volledig WTCR-programma met de Honda Civic Type R TCR te kunnen afwerken. Met Tiago tellen we één van de wereldwijd meest ervaren toerwagenrijders in onze rangen. Attila van zijn kant reed vorig seizoen al voor ons en heeft het in zich om in WTCR meteen mee voorin te strijden".

François Ribeiro, Head of Eurosport Events en WTCR-promotor, ziet in Tassi terecht een aanwinst voor de serie. "Als 19-jarige met veel potentieel kijk ik al uit naar zijn confrontatie met Norbert Michelisz, zijn voormalige mentor. Het lijdt geen twijfel dat Norbi dit seizoen een titelkandidaat is en steeds een nationale held zal zijn. Maar met 'Attika' neemt hij het op tegen een rijder die eveneens in staat is veel Hongaarse fans achter zich te scharen en zo een deel van de aandacht naar zich toe te trekken."

Foto's: Hans van Onsem & Honda Racing Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op maandag 25 februari 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons