van der Horst

Hungaroring: Voorbeschouwing van Denis Dupont

Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Het FIA WTCR begint dit weekend op de Hungaroring aan zijn Europese luik van het seizoen. Denis Dupont kent de omloop en zal proberen om aan het stuur van de Audi RS 3 LMS in de kleuren van het RACB National Team te schitteren.
Na een eerste meeting in Marokko trekt het FIA WTCR voor de volgende vier meetings naar het Oude Continent. Dit weekend vormt Hongarije de eerste Europese afspraak van dit hoogstaande kampioenschap.
“Ik ben heel blij dat ik in actie kan komen op een omloop die ik ken”, stelt Denis Dupont. “Heel wat anders dan in Marrakech, waar ik alles nog moest ontdekken. Enkele weken geleden hebben we gedurende twee dagen een testsessie op dit Hongaarse circuit afgewerkt. Hoewel het asfalt er toen doornat bijlag en het de komende dagen allicht droog zal blijven, hebben we heel wat informatie over de Audi RS 3 LMS kunnen vergaren. Ik kan ook bevestigen dat het 4,381 km lange tracé inderdaad heel bochtig is! Het zal niet eenvoudig worden om in te halen. Ook hier zijn de kwalificaties dus heel belangrijk.”
 
Ook al omdat het er in het kampioenschap heel spannend aan toegaat. “Ik had dit niveau wel verwacht. We zitten tenslotte in een kampioenschap van wereldniveau! Het is nu aan ons om ons aan te passen. Door in dit sterke startveld te rijden kan ik vooruitgang boeken. Ook hier geldt echter dat ik me moeilijk een objectief kan stellen, ik wil vooral blijven groeien.”
 
Eén ding is zeker: de meeting op de omloop iets buiten Boedapest wordt het niet makkelijk. “Wat me tijdens de eerste meeting in Marokko het meest opviel was hoe weinig tijd er eigenlijk is”, stelt de vertegenwoordiger van het RACB National Team. “Vrije trainingen, kwalificaties, races: alles volgt elkaar tegen een hels tempo op. Ons team heeft trouwens speciaal gereedschap ontwikkeld om de afstellingen sneller te kunnen aanpassen. In de races zal het ook belangrijk worden om over een goede fysieke conditie te beschikken. In de cockpit kan het immers tot 50 graden warm worden.”

RACB National Team pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op woensdag 25 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons