Hungaroring: BMW boven in GT4 Euro Series

RN Vision STS Team - BMW M4 GT4
Beide races voor de GT4 European Series op de Hungaroring werden gewonnen door een BMW M4. In de eerste race was het het MDM Motorsport exemplaar van Max Koebolt en Simon Knap die met de zege ging lopen, in race 2 was de overwinning voor de RN Vision STS M4 van Beitske Visser en Nico Menzel. In beide wedstrijden besliste het weer over winst en verlies.
MDM Motorsport - BMW M4 GT4
Net toen de wagens aan hun pitstops gingen beginnen in race 1, begon het op de Hungaroring hard te regenen. Alle wagens kwamen binnen voor regenbanden behalve de MDM Motorsport BMW die doorreed op slicks. Wat later besloot de wedstrijdleiding de race vroegtijdig af te vlaggen wegens te gevaarlijk door het vele water en werd de BMW van Koebolt en Knap tot winnaar uitgeroepen. De RN Vision STS BMW M4 van Gabriele Piana en Razvan Umbrarescu werd tweede, de Lechner Racing Mercedes AMG van Janits/Schober pakte de laatste podiumplaats. Beste Belg was Jamie Jason Vandenbalck, veertiende algemeen en vierde in de Pro-Am klasse met de BMW van 3Y Technology. Louis-Philippe Soenen was de beste uit de Selleslagh Racing Team clan met een 21ste plaats.

3Y Technology - BMW M4 GT4
Ook in de tweede race speelden de regen en de bandenkeuze een belangrijke rol. Toen het begon te regenen, besloot Nico Menzel verder te rijden op slicks en gaf pas op het laatste moment het stuur door aan Visser die ook verder reed op slicks. Een goede gok bleek het, want de Nederlandse BMW pakte de zege terwijl Gabriele Piana en Razvan Umbrarescu opnieuw tweede werden ditmaal voor de Reiter Engineering KTM Xbow van Pilz/Siljehaug. Jamie Vandenbalck was opnieuw beste Belg hij eindigde op de laatste podiumplaats in de Pro-Am klasse en werd dertiende algemeen. Vandenbalck gokte om op regenrubbers te blijven en die keuze leek zich cash te gaan uitbetalen, tot de wedstrijd in de eindfase werd geneutraliseerd en onze landgenoot dus niet optimaal kon gebruikmaken van het regenrubber. De drie SRT Mercedes eindigden achteraan met Soenen vooraan op een 32ste plaats.

Foto's: GT4 European Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op maandag 3 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.