van der Horst

Hungaroring: Hyundai topt ook tweede oefensessie

Yvan Muller - Thed Björk
Yvan Muller - Thed Björk
Hyundai bijft domineren op de zonovergoten Hungaroring. Deze keer topte viervoudig WTCC-kampioen Yvan Muller de tijdtabel aan het stuur van zijn eigenste Hyundai i30 TCR. De Elzasser schudde in de slotminuut van FP2 met 1:52.707" de snelste chrono uit de mouw en ging hiermee nipt stalgenoot Theb Björk vooraf. Michelisz tikte als derde aan voor Yann Ehrlacher die zich net als in Marrakech tot de snelste Honda-rijder opwierp. De Sebastien Loeb Racing VW's toonden zich andermaal bij de pinken met een vijfde en zevende tijd voor resp. Rob Huff en Mehdi Bennani. Daniel Nagy, vanwege diens wild card naar verluidt met 20 extra kilo's onderweg, verbaasde andermaal door zijn M1RA Hyundai naar de zesde tijd te loodsen.
Aurélien Comte, achtste, lijkt een vaste stek in de top tien voor zich te gaan opeisen, de Peugeot-ontwikkelingsrijder ging Tarquini en wildcard-rijder Attila Tassi in de KCMG-gerunde Honda Civic vooraf.

Alfa Romeo steekt voor de eerste keer de neus aan het WTCR-venster met een elfde chrono voor Gianni Morbidelli. De kleine Italiaan deed een fractie beter dan Comtoyou Racing-pion Nathanaël Berthon, de meest performante van de Audi-rijders moest vrede nemen met een teleurstellende twaalfde tijd. Hiermee deed de Fransman het alvast beter dan stalgenoten Aurélien Panis (16de), Denis Dupont (22ste) en Fred Vervisch (25ste). In tegenstelling tot wat we in Marrakech zagen lijken ook de WRT-Audi's het moeilijk te hebben, Gordon Shedden en JK Vernay moeten op de middag in qualifying resp. 2.8" en 3.1" zien goed te maken om zich in de strijd om de podiumplaatsen  te kunnen mengen.

Uitslag FP2 WTCR Hungaroring

Foto's: Hans van Onsem
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 28 april 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons